در یك آزمایش جدید معلوم شد زنانی كه در هفته حدود سه نوبت ماهی مصرف می كنند كمتر دچار پلیپ های روده بزرگ می شوند.
این پلیپ ها قابلیت آن را دارند كه در شرایط مساعد به سرطان تبدیل شوند و بررسی ها نشان می دهد زنانی كه كمتر ماهی می خورند بیشتر با خطر ابتلا به این پلیپ ها مواجه هستند. این یافته حاصل مطالعه روی بیش از ۵۰۰۰ شركت كننده است و مشروح آن در مجله آمریكایی تغذیه بالینی گزارش شده است.
متخصصان آمریكایی در این آزمایش تاكید كردند هرچند مطالعه اخیر ثابت نمی كند كه غذاهای دریایی لزوما محافظ بدن در برابر پلیپ ها هستند اما آزمایشات اولیه روی حیوانات نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی می توانند خطر بروز سرطان روده بزرگ و راست روده را كاهش دهند.
آمارها حاكیست در آمریكا سالانه حدود ۱۴۰ هزار مورد جدید ابتلا به این سرطان تشخیص داده می شود و خطر ابتلا به آن در طول عمر مردم آمریكا حدود ۲۰ درصد است.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریكا، این یافته اطمینان پزشكان و متخصصان را نسبت به تاثیر مفید ماهی در كاهش احتمال بروز سرطان روده افزایش داده است.
عقیده متخصصان این است كه امگا ۳ موجود در ماهی می تواند تاثیر ضدالتهابی مثل آسپرین داشته باشد و از رشد پلیپ های روده جلوگیری می كند