-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۱:۴۵ #76232v.fazelمشارکت کننده
بر اساس نتایج یک تحقیق که در ۳۱ کشور جهان انجام گرفته مصرف “فست فود” همچنین احتمال آسم، ریتیک (rhinitis) و اگزما را در میان کودکان به طور قابلتوجهی افزایش میدهد.
نتایج این تحقیق که در مجله تخصصی “توراکس” منتشر شده مشخص میکند که خطر ابتلا به آسم شدید در میان نوجوانانی که سه بار و یا بیشتر در هفته “فستفود” میخورند ۳۹ درصد افزایش دارد. مصرف “فست فود” احتمال ابتلا به این بیماری تنفسی را در میان کودکان شش تا هفت ساله نیز تا ۲۷ درصد افزایش میدهد.
دانشمندان در “مرکز بینالمللی مطالعات آسم و آلرژی در دوران کودکی” (ISAAC) تحقیقات خود را از ۱۹۹۴ آغاز کرده و در این مدت بیش از دو میلیون کودک در بیش از ۱۰۰ کشور جهان را مورد بررسی قرار دادهاند.
آخرین نتایج این تحقیق که محققانی از آلمان، نیوزلند، استرالیا و بریتانیا در آن شرکت داشتهاند از مطالعه کودکان در کشورهایی بسیار متفاوت از یکدیگر نظیر زامبیا و استرالیا به دست آمده است. این تحقیق برای اولین بار نشان میدهد که هم در کشورهای فقیر و هم غنی ابتلا به آسم با رژیم غذایی مرتبط است. تا پیش از این چنین نتایجی عمدتا متمرکز بر کشورهای غربی بوده است.
“مکدونالدی شدن” جهان و افزایش ابتلا به آسم
به گزارش دویچه وله محققان میگویند خطر ابتلای نوجوانانی که هنگام درس میوه و سبزیجات میخورند به آسم و آلرژیهای تنفسی کمتر است. اما پروفسور لوئیز گارسیا مارکوس، یکی از محققان پروژه اخیر اعتقاد دارد که عوامل دیگری به جز “فستفود” نیز موثر هستند.
با این همه وی درباره تحقیق اخیر میگوید که مهمترین نکته این است که این تحقیق یک مطالعه جهانیست. او اعتقاد دارد افزایش خطر ابتلا به آسم به “غربیشدن و مکدونالدی شدن” جهان ربط دارد.
در جوامع غربی معمولا کودکان در خانوادههای فقیرتر کمتر میوه و سبزیجات میخورند. با اینهمه این تحقیق نشان میدهد که این نوع تغذیه که غربی شمرده میشود در طول ۲۰ سال گذشته در جوامع دیگر حتی در کشوری مثل هند نیز افزایش یافته است.
پروفسور برنارد واتزل، متخصص تغذیه، به دویچه وله میگوید که آن دسته از کودکانی که “فست فود” میخورند بیش از دیگران در معرض این هستند که در خانه نیز تغذیه ناسالم را ترجیح بدهند. آنها بیشتر از دیگر کودکان تمایل به خوردن کربوهیدراتها و محصولات حیوانی دارند.
در سالهای گذشته افزایش ابتلا به آسم همراه با افزایش نرخ ابتلا به چاقی مفرط همراه بوده است. بنابراین این احتمال وجود دارد که آسم و چاقی مفرط با هم به آسم شدید در فرد منجر شوند. البته واتزل میگوید که عوامل دیگری نظیر سیگار کشیدن یا ورزش نکردن نیز موثرند.
پزشکان نیز مدتها امکان وجود ارتباط بین آسم و “فست فود” را که از درجه بالایی از کربوهیدراتها و چربیهای ترانس (چربیهای غیراشباع) برخوردار است محتمل میدانستهاند. از همین رو برخی از پزشکان به بیماران مبتلا به آسم تجویز میکردند که از خوردن غذاهایی همچون “فستفود” که دارای حجم زیادی از چربیهای ترنس است دوری کنند.
البته معنای “فست فود” در ۱۰ سال گذشته به میزان زیادی تغییر کردهاست. اکنون دیگر مردم در بسیاری موارد یک ظرف سالاد به عنوان غذا میگیرند و با خود بیرون میبرند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.