-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۷:۴۰ #79025
zahra jamshidi
مشارکت کنندهکبد بزرگترین غده در بدن است که حدود 1500گرم وزن دارد. تقریبا 1500 میلیلیتر خون در هر دقیقه در کبد گردش میکند. همانند سیستم عروق خونی در کبد یک مجموعهای از مجاری صفراوی نیز یافت میشود. صفرا که در سلولهای کبدی تشکیل شده است، از طریق یک سری مجاری صفراوی از کبد خارج میشود که با رسیدن به یکدیگر، مجرای صفراوی مشترک را تشکیل میدهند. این مایع غلیظ مترشحه از کبد، در کیسه صفرا ذخیره شده و به هنگام ورود غذای چرب به دوازدهه آزاد میگردد، چربی را در روده امولسیفیه کرده و ترکیبی از اسیدهای چرب میسازد که موجب تسهیل در جذب آنها میشود. کبد میتواند خود را بازسازی کند. در حالی که حذف کبد طی 24 ساعت به مرگ میانجامد، 20-10درصد کبد کارا، برای زنده ماندن کافی است. کبد سازمان دهندهترین ارگان برای اعمال متابولیکی بدن است که بیش از 500 وظیفه برعهده دارد. عمدهترین نقش کبد در متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ذخیره و فعالسازی ویتامینها و مواد معدنی، تولید و ترشح صفرا، تبدیل آمونیاک به اوره، متابولیسم استروئیدها؛ تصفیه و فیلتراسیون میباشد.
کبد چرب مختص به سن خاصی نیست، اما بیشتر درسنین 40 تا 60 سالگی دیده میشود و خانمها بیشتر به آن مبتلا میشوند. با توجه به افزایش چاقی شیوع این عارضه نیز رو به رشد است. البته سبک زندگی ماشینی و زمینههای ژنتیکی نیز درایجاد بیماری نقش دارند. در ضمن، افزایش تمایل افراد جامعه به استفاده از غذاهای آماده و استفاده از روغنها مخصوصا روغنهای اشباع از دیگر عوامل کبد چرب میباشند. غذاهایی که دارای مقادیر بالای کربوهیدراتهای ساده میباشند مانند برنج، نان سفید و ماکارونی و همچنین میوههایی که دارای شاخص گلایسیمیک بالا هستند زمینهایجاد کبد چرب را فراهم میآورند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.