-
نویسندهنوشتهها
-
۱۶ تیر، ۱۳۸۹ در ۰۵:۰۹ #67875tavakoliمشارکت کننده
هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، احتمال بروز دیابت در شما بیشتر از افراد غیرسیگاری می شود و وقتی سیگار را ترک کنید، این احتمال خطر کاهش می یابد.
سیگار بر عملکرد انسولین در بدن تأثیر می گذارد
انسولین هورمونی است که توسط پانکراس (لوزالمعده) ساخته می شود. انسولین قند خون را برای تولید انرژی وارد سلول ها می کند و سبب کاهش قند خون می شود.در دیابت نوع 2، بدن به انسولین ساخته شده پاسخ نمی دهد. وقتی یک فرد دیابتی سیگار می کشد، بدن او به انسولین کمتر پاسخ داده و در برابر آن مقاومت می کند؛ در نتیجه سطح قند خون بالا می رود.
مقاومت بدن به انسولین کاهش نمی یابد، مگر آن که حداقل 10 تا 12 ساعت سیگاری استعمال نشود.
سیگار کنترل دیابت را سخت تر می کند
مطالعات نشان می دهد که سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری کمتر می توانند دیابت خود را کنترل کنند. ولی این خبر خوب را هم باید گفت که افراد دیابتی که قبلا سیگار می کشیدند و هم اکنون ترک کرده اند، کنترل قند خونشان به خوبی افراد غیرسیگاری است.سیگار باعث افزایش هموگلوبین A1C می شود
تست هموگلوبین A1C (Hgb A1C) آزمایشی است که نشان می دهد شما در سه ماه گذشته چگونه قند خونتان را کنترل کرده اید.مقدار Hgb A1C باید زیر 7 درصد باشد. وقتی فرد دیابتی سیگار می کشد، سطح Hgb A1C در او افزایش می یابد، ولی با ترک سیگار، سطح Hgb A1C به همان سطح افراد غیرسیگاری می رسد.
سیگار خطر عوارض دیابت را افزایش می دهد
وقتی شما با وجود دیابت، سیگار می کشید، احتمال بروز عوارض دیابت (مثل عوارض کلیوی، عصبی، چشمی، قلبی، سکته، تصلب شرایین به خصوص در پاها)، بیشتر می شود.هر چه قدر نخ سیگار بیشتری مصرف کنید و هر چقدر سال های بیشتری سیگار بکشید، این خطرات بیشتر می شوند.
برای کاهش این خطرات باید قندتان را کنترل و سیگار را ترک کنید.
مزایای ترک سیگار در افراد دیابتی:
– کاهش مقاومت به انسولین– کاهش آسیب های چشمی
– کاهش مشکلات کلیوی و نارسایی کلیه
– کاهش آسیب های عصبی
نتایج آزمایش های خون پس از ترک سیگار بهبود می یابد
تأثیرات ترک سیگار عبارت است از:– کاهش سطح Hgb A1C
– کاهش سطح قند خون
– کاهش سطح کلسترول خون
– کاهش سطح LDL (کلسترول بد)
– کاهش سطح تری گلیسرید خون
– افزایش سطح HDL (کلسترول خوب)
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.