-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۸:۰۲ #76421
s.samadi
مشارکت کنندهيافتههاي بسياري از پژوهشها كه روي حيوانات آزمايشگاهي انجام شدهاند، تاثير مصرف سير بر كاهش ميزان گلوكز سرم را نشان دادهاند. با وجود اين، تعداد بررسيها در مورد اثر سير بر سطحِ گلوكز سرم انسان، بسيار اندك است. اين پژوهش به منظور تعيين تاثير مصرف سير در وعده صبحانه بر سطح گلوكز و انسولين سرم مبتلايان به ديابت نوع 2 مراجعه كننده به انجمن ديابت ايران انجام گرفت. تحقيق به روش كارآزمايي باليني روي 26 بيمار ديابتي نوع 2 با گلوكز سرم ناشتاي بين 126 تا 180 ميليگرم در دسيليتر در دو روز با يك هفته فاصله انجام گرفت. در هر روز تحقيق، بيماران يكي از دو صبحانه هاي مورد بررسي، شامل صبحانه معمول (نان، پنير، ماست و خيار) و صبحانه مورد آزمايش ( صبحانه معمول به اضافه20 گرم سير تازه) را دريافت كردند. در هر مرحله، 2 ميليليتر نمونه خون در حالت ناشتا و زمانهاي 60، 120 و 180 دقيقه پس از مداخله جهت اندازهگيري مقدار گلوكز و انسولين سرم با روشهاي گلوكز اكسيداز و RIA (Radio Immuno Assay) جمع آوري شد. يافتهها توسط آزمون آماري آناليز واريانس با اندازهگيري مكرر با قبول سطح معنيداري 05/0> p مورد قضاوت آماري قرار گرفتند.يافته ها: تحقيق روي 24 بيمار ( 13 مرد و 11 زن) مبتلا به ديابت با ميانگين سني 4/7 ±4/49 سال و ميانگين طول مدت ابتلا به بيماري ديابت 05/5 ±9/6 سال انجام شد. مقايسه ميانگين گلوكز سرم افراد پس از صرف دو نوع صبحانه، كاهش چشمگير گلوكز سرم را پس از صرف صبحانه حاوي سير نسبت به صبحانه معمول نشان داد كه از نظر آماري معنيدار بود (05/0p<). به علاوه، افزايش معنيداري در سطوح انسولين سرم پس از صرف صبحانه حاوي سير مشاهده شد (05/0p<). نتيجه گيري: مصرف سير در وعده صبحانه با كاهش چشمگير سطح گلوكز و افزايش انسولين سرم پس از صرف غذا در بيماران، همراه بود. بنابراين، استفاده روزانه از سير تازه در وعدههاي غذايي احتمالا ميتواند دركاهش گلوكز سرم بيماران ديابتي نوع 2 موثر باشد. انجام بررسيهاي ميان مدت و طولاني مدت در ارتباط با مصرف سير در افرادي كه تحمل مصرف آن را داشته باشند، پيشنهاد ميشود.
۲۸ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۲:۴۴ #99701madjd
مدیرکلاین مطالعه کجا چاپ شده؟
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.