به نقل از مطلبی برگرفته از همشهری آنلاین: محققان میگویند سیر خام یا پخته و یا پودر سیر به اندازه عصاره سیر کهنه در درمان فشارخون موثر نیست. یک گروه بین المللی از پژوهشگران به سرپرستی دانشمندان دانشگاه آدلاید در استرالیا دریافتهاند عصاره سیر میتواند به درمان فشار خون بالا کمک کند.
محققان در یک آزمایش 12 هفته ای بر روی 50 نفر دریافتند، افراد مبتلا به فشار خون بیشینه 14 که از کپسولهای عصاره سیر کهنه استفاده میکردند، فشار خونشان نسبت به گروه شاهد که دارو نما استفاده میکردند، بطور میانگین 2/10 میلی متر جیوه کاهش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی غذا و سلامت، این کاهش از نظر بالینی چشمگیر است، چرا که کاهش فشار خون سیستولیک تا 5 میلیمتر جیوه، خطر بیماری قلبی و عروقی را 8 تا 20 درصد کاهش میدهد.
سیر اثر ضد افزایش فشار خون دارد؛ چرا که تولید مواد شیمیایی خاصی موسوم به اکسیدنیتریک و سولفیدهیدروژن را که به رگهای خونی کمک میکنند، ترغیب میکند.این تحقیق نشان میدهد، ظرفیت زیادی برای کشف کاربردهای سیر به عنوان یک گزینه درمانی موثر برای افراد مبتلا به فشار خون بالا وجود دارد. نتایج این تحقیقات در نشریه maturitas منتشر شده است.