شکر تأمین کننده انرژی در کوتاه مدت بوده موجب افزایش فعالیت برخی غدد و تحریک پذیری، کاهش تمرکز و بروز افسردگی می شود.
یک رژیم غذایی متعادل در حفظ سلامت و کمک به کاهش استرس اهمیت زیادی دارد. برخی غذاها و نوشیدنی ها تحریکات قوی در بدن ایجاد می کنند و مستقیما موجب بروز استرس می شوند.
این تحریکات گر چه ممکن است در کوتاه مدت لذتبخش باشند ولی در درازمدت می توانندعوارض نامطلوبی داشته باشند.
چای، قهوه، کاکائو و شکلات، نوشیدنی های حاوی جوش شیرین و نوشابه های کولا، فست فودها و هله هوله ها، زرده تخم مرغ، کره، پنیر، میگو و گوشت، روغن نارگیل، بادام هندی و سایر مغزها مانند بادام، پسته، گردو موجب بروز استرس می شود.
کافئین در چای، قهوه، شکلات و نوشابه های گازدار وجود دارد. کافئین موجب آزاد شدن هورمون آدرنالین در بدن و افزایش استرس می شود.
زمانی که این ماده در حد متعادل مصرف شود، هوشیاری افزایش یافته و فعالیت قلب، سیستم عصبی و عضلات نیز بالا می رود اما مصرف بیش از اندازه کافئین اثری مشابه استرس طولانی مدت در بدن ایجاد می کند.
مصرف کافئین با افزایش کلسترول و فشار خون ارتباط دارد. اگر به مصرف زیاد این ماده عادت کرده اید باید مصرف آن را به تدریج کاهش دهند.
منبع : سلامت نیوز