گردو میوه ای است بسیار مغذی که از گذشته های دور در غذاهای سنتی ما وجود داشته و به صورت عادت غذایی در کنار وعده ی صبحانه مصرف می شود. این منبع غذایی، تأمین کننده ی اسیدهای چرب ضروری تأمین کننده ی سلامت چشم، مغز و سیستم عصبی و قلب است.
15 درصد چربی گردو از نوع چربی غیر اشباع شده می باشد که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است و این نوع چربی موجب کاهش کسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL خون می گردد.
مصرف روزانه 5 عدد مغز گردو و جایگزین کردن آن به جای سایر چربی ها می تواند موجب افزایش اسید چرب بدن و امگا 3 شود.
در هنگام خرید گردو به تیرگی و یا روشن بودن آن توجه نکنید چرا که این مسئله هیچ تأثیری در میزان مفید بودن گردو ندارد و فقط زمانی می تواند، مؤثر باشد که گردو تلخ و یا زدگی داشته باشد که در آن صورت ممکن است، اسید چرب آن تجزیه شده باشد.
گردو، به عنوان یکی از مغزها، کالری بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش وزن شود. از این رو توصیه می شود که گردو، جایگزین چربی های مضر موجود در رژیم غذایی مانند کره، خامه، سرشیر، لبنیات پرچرب و … شود.
سیده ندا موسوی- دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه