مصرف تخم‌مرغ یادگیری را بهبود و حافظه را تقویت می‌کند

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75895
    zghasemi
    مشارکت کننده

    تخم‌مرغ باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در کلیه سنین به خصوص در سالمندان می‌شود.

    تخم‌مرغ در دسته بندی مواد غذایی در گروه گوشت و حبوبات قرار می‌گیرد و مصرف این گروه 2 تا 3 واحد در روز توصیه می‌شود. ‌

    یک عدد تخم‌مرغ متوسط حاوی 70 کیلو کالری انرژی، شش و نیم گرم پروتئین و 5 گرم چربی است که حدود 2 گرم آن چربی غیراشباع با یک پیوند دوگانه است.

    تخم‌مرغ حاوی مقادیر کمتری از کلسیم و آهن بوده و مقدار 65 صدم میکروگرم و ویتامین B12 دارد.

    قسمت عمده پروتئین تخم‌مرغ در سفیده آن است و حدود 40 درصد در زرده است. چربی‌های موجود در تخم مرغ جزء چربی‌های باارزشی است که در آن ماده‌ای به نام کولین وجود دارد که نقش بسیار مهمی در انتقال پیام‌های عصبی، رشد و نمو مغز خصوصا در جنین و نوزادان دارد و باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در کلیه سنین به خصوص سالمندان می‌شود که می‌تواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کند.

    تخم‌مرغ حاوی حدود 200 میلی‌گرم کلسترول بوده که با مصرف آن نیاز روزانه به کلسترول برطرف می‌شود. کلسترول تخم‌مرغ می‌تواند پیش ساز مفید و مناسبی برای تولید هورمون‌های جنسی و هورمون‌های غدد فوق کلیوی، ویتامین B و نمک‌های صفراوی باشد.

    وی مصرف یک عدد تخم‌مرغ را بصورت روزانه برای همه افراد توصیه کرد و افزود: در صورتی که شخص دچار سابقه خانوادگی بیماری‌هایی همچون دیابت، قلبی عروقی، فشار خون بالا و کلسترول خون بالا باشد می‌بایست حداکثر سه زرده تخم‌مرغ در هفته مصرف نماید و محدودیتی از نظر مصرف سفیده تخم‌مرغ برای این افراد وجود ندارد.

    #99493
    madjd
    مدیرکل

    تخم مرغ حاوی ویتامین های مهم و مورد نیاز بدن است و به لحاظ داشتن ویتامین های مختلف، منبع غذایی مغذی و مناسبی برای تامین نیازهای بدن به شمار می رود. به جز ریبوفلاوین که عمدتاً در سفیده است تمام ویتامین های تخم مرغ در زرده آن وجود دارند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می شود.

    1. ویتامین B2: تخم مرغ منبع خوبی برای تامین ویتامین B2 در یک عدد تخم مرغ متوسط42/0 میلی گرم است.
    2. ویتامین B12: یکی از عناصر ضروری برای تشکیل گلبول قرمز خون ویتامین B12 در یک تخم مرغ 56/0میکروگرم است در حالی که مقدار نیاز بدن افراد بالغ 3میکروگرم در روز است.
    .3ویتامینD: ویتامین D از ویتامین های محلول در چربی و برای جذب، تعادل و تثبیت کلسیم و فسفر در بدن عنصری ضروری است. شیر، کره ، تخم مرغ و جگر حاوی مقدار کافی ویتامین D است.
    4. ویتامین E: ویتامین E از ویتامین های محلول در چربی است و مقدار آن در تخم مرغ 84/0 میلی گرم است.
    5. کولین: کولین یکی از ویتامین های مهم موجود در تخم مرغ است. به دلیل اهمیت این ماده در ساختمان بدن، مصرف نکردن منابع آن در گروه های خاص به ویژه زنان باردار و شیرده می تواند آثار سوء قابل توجهی داشته باشد.
    طی سال ها به دلیل محدودیت هایی که در مصرف تخم مرغ ناشی از سوء ذهنیت در مورد کلسترول آن پیش آمد، کمبود کولین نیز در جوامع خودنمایی کرد زیرا تخم مرغ غنی از کولین است و کولین هم نقش اساسی در متابولیسم بدن دارد.
    تخم مرغ پس از جگر گاو دومین منبع مهم و غنی از کولین است که به خصوص باید زنان باردار و شیرده بیشتر مصرف کنند. کولین تخم مرغ در داخل زرده آن به صورت ماده ای به نام لسیتین است. 2 عدد تخم مرغ با تامین حداقل 52/0یلی گرم کولین حدود 50درصد نیاز روزانه یک خانم باردار و شیرده را تامین می کند.

    #99496
    zghasemi
    مشارکت کننده

    ممنون از مطالب مفید شما

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.