-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ خرداد، ۱۳۹۳ در ۰۵:۴۲ #83467f.kashkalaniمشارکت کننده
مصرف برخی موادغذایی مانند سیر، پیاز، کلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو توسط مادر شیرده ممکن است، باعث تغییر طعم و بوی شیر شود. دکتر سید ضیاءالدین مظهری افزود: دل درد، نا آرامی و کولیتی که برخی از شیرخواران دچار آن می شود، می تواند بر اثر غذایی که مادر خورده است، به وجود آمده باشد. بو و طعم موادغذایی به شیر مادر وارد می شود و ممکن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی میل کند.
وی گفت: البته می توان گفت که چنین رخدادهایی به طور دقیق قابل پیش بینی و پیشگیری نیستند اما این مادران با توجه به نوع موادغذایی مصرفی و عکس العمل فرزندشان، می توانند تصمیم بگیرند که کدام ماده غذایی را حذف کنند یا از میزان مصرف شان بکاهند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: برخی از موادغذایی که می تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد که می توان به سیر، پیاز، کلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره کرد و احتمال دل دردهای 24 ساعته شیرخوار را به وجود می آورد. در ضمن مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه های نوبرانه، نرسیده و کال در ایجاد اسهال و دل درد تأثیرگذارند.
دکتر مظهری گفت: در بعضی خانواده ها مصرف برخی موادغذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می کند که می توان به شیر گاو، تخم مرغ، فرآورده های گوشتی، بادام زمینی و فرآورده های سویا اشاره کرد که بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
وی گفت: به طور تجربی مشخص شده مصرف برخی خوراکی ها افزایش دهنده شیر مادر است، ولی دلایل علمی درباره آنها و عملکردشان در چرخه های زیست- شیمیایی و پروسه تولید شیر ارائه نشده است و جمعی از پژوهشگران بر این باورند که شاید یک عقیده دیرپا و ریشه دار در مورد مصرف آنها باعث آرامش خیال و اعتماد به نفس بیشتر در مادران می شود.
این متخصص تغذیه افزود: گسترده ترین و اثرگذارترین موادغذایی که باعث افزایش شیر مادر می شود را می توان به شبدر، بادام، کنجد، شاهدانه، دم کرده رازیانه، شیر، ماست و دوغ، ماءالشعیر، ماهی، کاهو و غلات پرک شده مخصوصا جوی پرک شده نام برد که توصیه می شود به صورت تلفیق شده در کنار هم مصرف شوند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.