پنیرهای پروبیوتیک مانند دیگر محصولهای پروبیوتیک، دارای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند که پنیرهای معمولی این باکتریها را ندارند و در نتیجه نمیتوانند خواص بسیار مفید انواع پنیرهای پروبیوتیک را هم داشته باشند.
شاید بتوان گفت که یکی از خاصیتهای این نوع از محصولها، کاهش عوارض عدم تحمل لاکتوز است. یعنی افرادی که نسبت به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند و مثلاً با خوردن شیر نفخ میکنند، میتوانند با خیال راحت و بدون نگرانی، محصولهای پروبیوتیک را مصرف کنند.
استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی نماید
خواص ضد سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و در کل افزایش ارزش تغذیهای محصول، از دیگر ویژگیهای پنیر، ماست و شیرهای پروبیوتیک است. به علاوه، محصولهای پروبیوتیک خواص ضدعفونیکننده هم دارند و با جلوگیری از رشد باکتریهای عفونتزا در بدن باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از انواع بیماریهای عفونی به خصوص اسهال میشوند. حتی به تازگی، مفید بودن محصولهای پروبیوتیک برای سلامت دندانها هم به اثبات رسیده است.