ترکیب متنوعی از اسیدهای چرب،در انواع غذاها از جمله غذاهای حیوانی و گیاهی وجود دارند. اما کدام اسیدهای چرب در کدام غذاها موجودند؟ ترکیب اسیدهای چرب موجود در غذاها به طور خلاصه وار عبارتند از:
اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و متوسط زنجیر: معمولا در روغن های گیاهی و چربی لبنیات.
اسیدهای چند غیر اشباع از نوع امگا3: روغن ماهی و غذاهای دریایی، روغن برخی گیاهان خاص، مغزها
اسیدهای چرب غیر اشباع از نوع امگا6: در روغن گیاهان یافت می شود و در محصولات گوشتی موجود نیستند( البته یک استثنا در آنها وجود دارد و آن اسید آراشیدونیک است که در گوشت یافت میشود).
اسیدهای تک غیر اشباع: اغلب در روغن های گیاهی است (اما چربی گوشت نیز مقادیری از آنها را دارد).
همانطور که در بالا مرور کردیم چربیهای غذاهای دریایی و گیاهی، از نوع غیر اشباع و سالم می باشند.
عوامل محیطی و ژنتیکی بر ترکیب اسیدهای چرب گیاهی، و رژیم غذایی و عوامل محیطی بر ترکیب اسیدهای چرب اشباع موثر می باشند.