آن قدر که ما آدمهای بیرحم پوست مرغها را کندیم و روی اجاق پختیمشان، بعد هم گفتیم آنفلوانزای مرغی، حالا آنها هم میخواهند انتقامشان را بگیرند. محققان به تازگی کشف کردهاند خوردن مرغی که پوست آن قبل از طبخ کنده شده، بیش از 5 بار در هفته، باعث بالا رفتن احتمال سرطان مثانه میشود. خبرگزاری رویترز در گزارش خود از مطالعه این محققان آورده است چنین افرادی 52 درصد بیش از بقیه در خطر ابتلا به این سرطان هستند.
این گروه برای درک بهتر رابطه بین این دو موضوع، 47 هزار و ۴۲۲ مرد و 88 هزار و ۴۷۱ زن را برای ۲۲ سال پیگیری کردند. در این مدت، ۸۰۸ نفر به سرطان مثانه مبتلا شدند.
وقتی روش پخت مرغ از هر دو گروه سالم و بیمار سؤال شد، نتیجه در راستای انتقام مرغی بود: آنهایی که مرغ پوست کنده را میپختند، بیشتر از بقیه که هیچگاه مرغ پوست کنده نخورده بودند به این سرطان مبتلا شده بودند.
توضیح این پژوهشگران برای این نتیجه که در شماره نوامبر ۲۰۰۶ مجله آمریکایی تغذیه بالینی چاپ شده آن است که مرغ پخته شده با پوست، مقدار کمتری «آمینهای هتروسایکلیک» دارد.
این آمینها ترکیبات سرطانزایی هستند که در زمان طبخ گوشت در درجه حرارتهای بالا ایجاد میشوند. البته این محققان به این نکته اشاره نکردهاند که پوست مرغ حاوی کلسترول بالاست و افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی هستند، باید از آن پرهیز کنند.