مراقبت تغذیه ای دوران نوجوانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71926
    a.babazadeh
    مشارکت کننده

    نوجوانی یکی از بحرانی ترین دوره های رشد انسان محسوب می شود. به دلیل وسعت تغییرات فیزیکی و رفتاری در این دوران ،وضعیت تغذیه ای نوجوانان تحت تأثیر قرار می گیرد.
    بلوغ فرایند فیزیکی تبدیل کودک به بزرگسال می باشد و با تغییرات فیزیکی که شامل رشد بدن است شروع می شود. این رشد 7-5 سال ادامه دارد و به طور معمول در دختر ها زودتر اتفاق می افتد
    رشد و تکامل در این دوره طی واکنش متقابل و عوامل ژنتیک ، هورمونی ، محیطی روی می دهد که بسیاری از این عوامل خود منشاء تغذیه ای دارد.
    معمولاً 20% قد 50 % وزن افراد بزرگسال طی دوران بلوغ ساخته می شود،به طوری که طی دوران بلوغ بیشتر اعضای بدن 2برابر می شود
    افزایش قد با بلندتر شدن استخوان های دراز و افزایش توده ی معدنی اسکلت همراه است. در دختران پس از وقوع قاعدگی افزایش قد حد اکثر 6/7- 1/5 سانتی متر افزایش می یابد.
    وزن و قد با استفاده از جداول مخصوص ارزیابی و با دیگر همسالان مقایسه می شود.نسبت های مناسب وزن برای قد برای سن و جنس بین صدک 25 و 75 قرار دارد.
    قد و وزن شاخص های اصلی برای ارزیابی رشد و تکامل محسوب می شوند. هرچند تفسیر آن ها در نوجوان چندان ساده و مستقیم نبوده و همراه با آنها دسترسی به اطلاعات ضرورت دارد.
    مراحل رشد در دوران نوجوانی شامل بلوغ جنسی، افزایش قد و وزن، و تغییر ترکیبات بدن است. شروع تکامل و رشد بلوغ همزمان با افزایش جهش در ترشح هورمون های جنسی است، مثل استروژن یا تستوسترون و پروژسترون.
    توصیه های مهم تغذیه ای در این دوران:
    •مصرف واحد های توصیه شده هرم :4 فنجان شیر یا منابع معادل آن ، 3-2 سروینگ گوشت ،4-2 واحد میوه و 5-3 واحد سبزیجات
    •توصیه و توجه به مصرف کافی کلسیم و آهن و ویتامین A,D
    •توجه و دقت در انتخاب غذاهای مقوی در خارج از منزل
    •مصرف انواع مختلف غذاها :منابع ویتامین A,C,B6,Zn,B9
    •مصرف 4-3 لیوان شیر یا ماست بدون چربی یا کم چرب به صورت روزانه
    •مصرف غذاهای پروتئینی کم چرب مانند مرغ و ماهی و گوشت گوساله کم چرب
    •محدود کردن مصرف غذاهای پر چربی و شیرینی مانند دسر ها و آب نبات و شیرینی ها به 1 تا 2 بار در روز
    •مصرف میوه جات به اندازه مقادیر توصیه شده در هرم در انواع تازه و خشک شده
    •مصرف سبزی های زرد و نارنجی و سبز تیره و قرمز

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.