مبارزه با وسوسه‌هاي خوشمزه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76808
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در يکي از آخرين توضيحات ارائه‌شده در مجله نيويورک‌تايمز درباره علم خارق‌العاده اعتياد به هله‌هوله‌ها يا همان خوراکي‌هاي ناسالم واقعيت قدرت بالاي اين موادغذايي براي برانگيختن اشتهاي افراد حتي به عنوان يک واکنش فيزيولوژيکي انکار نشده و البته در عين حال اين موضوع هم عنوان شده که اين اتفاق در پي يک استراتژي مشخص از سوي کارخانه‌هاي توليد اين نوع مواد خوراکي در حال بسط و گسترش است…

    با اين حال بهتر است يادتان نرود بيشتر اين خوراکي‌هايي که شايد خيلي از ما براي خوردن آنها ولع زيادي داريم براي اينکه خوشمزه‌تر و البته خواستني‌تر شوند با اضافه شدن شکر، نمک و چربي هر چه بيشتر به ترکيبات شان بيشتر هم مورد توجه قرار مي‌گيرند اما مي‌توانيد با جايگزين کردن غذاهاي سالم البته در قالب ترفندهايي که در اين مطلب پيش رويتان قرار مي‌گيرد کمتر سراغ هله‌هوله‌ها برويد. اين را هم بدانيد که هر چه کمتر هله‌هوله بخوريد ميل شما هم براي اين نوع خوراکي‌ها کمتر مي‌شود. پس وقت را از دست ندهيد و اين حربه‌ها را هر چه زودتر به کار ببنديد.

    قانون 5 ماده غذايي را تمرين کنيد
    وقتي براي خريد خوراکي خاصي که در جمع هله‌هوله‌ها قرار مي‌گيرد به يک فروشگاه مي‌رويد، ابتدا برچسب خوراکي خاص را نگاه کنيد. اگر مواد لازم آن بيشتر از 5 ماده غذايي بود لطفا قيد خريد آن را بزنيد. اگر هم به اين خوراکي خاص اعتياد پيدا کرده‌ايد پس حداقل از خريد روز‌به‌روز آن خودداري کنيد. اين يک راه‌حل ساده براي مهار قوه محرک آني شما در خريد است که مي‌تواند شامل خريد مواد خوراکي مثل چيپس و پفک در خريدهاي روزانه‌تان باشد.

    3 رنگ را هدف‌گذاري کنيد
    در سال 2012 تحقيقاتي انجام شد که نشان داد قريب به اتفاق افراد ترجيح مي‌دهند در بشقاب غذاي خود 3 نوع غذاي مختلف البته با 3 نوع رنگ متفاوت را داشته باشند. به عنوان مثال ما ايراني‌ها برنج سفيد، خورش قرمز و سالاد سبز را بيشتر مي‌پسنديم. به اين ترتيب مي‌توانيد به عنوان جايگزين هله‌هوله که معمولا ميان وعده محسوب مي‌شوند در ظرف مقابلتان به اندازه يک مشت مغزهاي آجيل، تکه‌هاي ميوه تازه و شکلات سياه را بگذاريد تا ضمن ايجاد تنوع در طعم و مزه و البته بهره‌مندي از فوايد همه اين خوراکي‌هاي ساده، رنگ‌هاي متنوع هم پيش روي خود داشته باشيد. کسي چه مي‌داند شايد چشمتان هم بايد سير شود تا کمتر دنبال خوراکي‌هاي ناسالم خوشرنگ و لعاب برويد.

    2.برنامه روتين خود را تغيير دهيد
    شايد چند هفته‌اي طول بکشد تا زندگي روتين قبلي را کنار گذاريد و برنامه جديدي را شکل بدهيد. مثلا اگر طبق عادت هر روز ساعت 3 بعدازظهر با ماشين براي خريد، گردش يا هر برنامه ديگري بيرون مي‌رويد سعي‌کنيد اين عادت را ترک کنيد و در عوض فقط 5 دقيقه پياده‌روي را در برنامه روزانه‌تان بگنجانيد. شايد کمي عجيب به نظر برسد اما واقعيت اين است که چنين کاري باعث مي‌شود اشتياقتان براي خوردن هله‌هوله به حداقل برسد.

    3.خوراکي‌هاي سالم را به غذاي روزانه‌تان تبديل کنيد
    آيا دسري بهتر و آسان‌تر از اين سراغ داريد؟ يک خوشه انگور قرمز را هميشه در فريزر داشته باشيد تا به عنوان دسر شيرين بعد از شام نوش‌جان کنيد و در واقع وعده شبانه‌تان را به اين ترتيب تمام کنيد. در اين صورت ميل به خوردن يک ماده غذايي شيرين را با يک خوشه انگور خوشمزه که قند طبيعي هم دارد کنترل کرده‌ايد.

    4.خوشمزه‌هاي سالم را دم دست نگه داريد
    موضوع خيلي ساده است. مواد غذايي سالمي که قرار است بخوريد دقيقا جلوي يخچال بگذاريد. يعني جايي که راحت‌ترين دسترسي را به آنجا داريد. از قرار دادن اين مواد غذايي در مکان‌هايي که دستتان به سادگي به آنجا نمي‌رسد خودداري کنيد. در عوض موادغذايي ناسالم را جايي بگذاريد که دسترسي به آنها سخت باشد. در اين صورت اگر خسته از بيرون به منزل بياييد و حسابي گرسنه‌تان باشد اصلا بعيد نيست عطاي خوردن هله‌هوله را به لقايش ببخشيد و همان غذاهاي سالم دم‌دستي را انتخاب کنيد. يادتان باشد هر چه کمتر خوراکي‌هايي مثل چيپس و پفک بخوريد ميل شما هم به خوردن آنها کمتر مي‌شود. اين يکي از راه‌هاي کمتر خوردن تنقلات ناسالم است.

    5.غذاهاي محرک را بشناسيد
    شايد خوردن يک عدد شيريني شکلاتي و مزه دلچسبش اشکال زيادي نداشته باشد اما اين را بدانيد که برخي از اين نوع خوراکي‌ها مي‌توانند مقدمه‌اي براي ميل شديد به خوردن هله‌هوله‌هاي زيادي شيرين يا حتي زيادي شور باشند. با خودتان امتحان کنيد و دريابيد بعد از خوردن چه نوع خوراکي‌‌هايي هله‌هوله‌هاي مضر را هوس مي‌کنيد. وقتي آنها را شناسايي کرديد ماجرا خيلي ساده خواهد شد چون در قدم بعدي اين خوراکي‌ها را هرگز نبايد به خانه‌تان راه دهيد.

    6.بيشتر از هميشه بجويد!
    افراد معمولا وقتي سراغ هله‌هوله‌هاي مضر مي‌روند که گرسنه هستند و از قرار معلوم وعده غذايي‌شان آنها را آنطور که بايد و شايد سير نکرده است. يک راهکار بسيار ساده و البته پيشگيرانه براي اين مشکل وجود دارد. هنگام نوش‌جان کردن غذا، لقمه‌هاي خود را بيشتر بجويد. خيلي بيشتر از آني که به‌طور عادي مي‌جويد. دفعه بعدي که بشقاب غذا پيش رويتان است امتحان کنيد. بيشتر بجويد. آهسته و با طمانينه اين کار را انجام بدهيد و تا لقمه قبلي را کامل قورت نداده‌ايد لقمه جديدي در دهان نگذاريد. نتيجه‌اش اين است که بعد از خوردن وعده غذاي اصلي کمتر گرسنه مي‌شويد و وقتي کمتر گرسنه مي‌شويد کمتر سراغ هله‌هوله‌ها مي‌رويد. وقتي هم کمتر هله‌هوله مي‌خوريد به طور کلي ميل?تان به خوردن اين نوع مواد غذايي ناسالم کمتر مي‌شود. به همين سادگي!

    منبع: Reader,s digest

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.