اگرچه اثرات مفید اسیدهای چرب امگا3 بر عملکردهای متعدد فیزیولوژیکی به صورت گسترده بررسی شده است ولیکن اطلاعات در رابطه با اثرات ماهی های روغنی بر بیماری قلبی عروقی و فاکتورهای خطر آن محدود است .
در مطالعه ای به مدت 8 هفته، 3 گروه ناهار با 500 گرم گوشت گاو/مرغ/خوک (گروه1) ، ماهی کپور به عنوان ماهی معمولی (گروه 2) و ماهی سالمون به عنوان ماهی روغنی(گروه 3) در نظر گرفته شد . افراد شرکت کننده 92مرد با سن 35تا70 سال مبتلا به دیس لیپیدمی بودند که در این سه گروه تقسیم شدند . د رگروه 3 یعنی رژیم غذایی با ماهی روغنی ، سطوح EPA,DHA به طور معناداری در مقایسه با دو گروه دیگر افزایش یافت و نسبت امگا6 به امگا3 نیز کاهش پیدا کرد . به علاوه ، دریافت ماهی روغنی به طور معناداری سطوح تری گلیسرید سرم و اینترلوکین 6 را کاهش داد و سطوح HDL افزایش داشتند .
در نتیجه وارد کردن روزانه ماهی روغنی (سالمون ) به مدت 8 هفته در رژیم غذایی کافی است تا به طور معناداری محتوای اسید چرب غیراشباع امگا3 سرم را افزایش دهد و مارکرهای خطر بیماری قلبی عروقی را در مردان بزرگسال مبتلا به دیس لیپیدمی کاهش دهد .
Reference:
Nutrition Research ,Volume 30, Issue 7, July 2010, Pages 447-454