ماهی سالمون مارکرهای خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69256
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    اگرچه اثرات مفید اسیدهای چرب امگا3 بر عملکردهای متعدد فیزیولوژیکی به صورت گسترده بررسی شده است ولیکن اطلاعات در رابطه با اثرات ماهی های روغنی بر بیماری قلبی عروقی و فاکتورهای خطر آن محدود است .
    در مطالعه ای به مدت 8 هفته، 3 گروه ناهار با 500 گرم گوشت گاو/مرغ/خوک (گروه1) ، ماهی کپور به عنوان ماهی معمولی (گروه 2) و ماهی سالمون به عنوان ماهی روغنی(گروه 3) در نظر گرفته شد . افراد شرکت کننده 92مرد با سن 35تا70 سال مبتلا به دیس لیپیدمی بودند که در این سه گروه تقسیم شدند . د رگروه 3 یعنی رژیم غذایی با ماهی روغنی ، سطوح EPA,DHA به طور معناداری در مقایسه با دو گروه دیگر افزایش یافت و نسبت امگا6 به امگا3 نیز کاهش پیدا کرد . به علاوه ، دریافت ماهی روغنی به طور معناداری سطوح تری گلیسرید سرم و اینترلوکین 6 را کاهش داد و سطوح HDL افزایش داشتند .
    در نتیجه وارد کردن روزانه ماهی روغنی (سالمون ) به مدت 8 هفته در رژیم غذایی کافی است تا به طور معناداری محتوای اسید چرب غیراشباع امگا3 سرم را افزایش دهد و مارکرهای خطر بیماری قلبی عروقی را در مردان بزرگسال مبتلا به دیس لیپیدمی کاهش دهد .
    Reference:
    Nutrition Research ,Volume 30, Issue 7, July 2010, Pages 447-454

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.