یافته های جدید دانشمندان فنلاندی حاكی است خوردن ماهی های پرچرب علاوه بر جلوگیری از سكته مغزی، تأثیر زیادی بر مقابله با از دست دادن حافظه دارد. براساس اعلام این دانشمندان، افرادی كه تن ماهی یا ماهی كبابی و پخته حاوی امگا ۳ می خورند، كمتر از سایر افراد به ضایعات مغزی، بویژه از دست دادن حافظه و فراموشی مبتلا می شوند. به گفته این پزشكان، مردان و زنانی كه در هفته سه وعده یا بیشتر از ماهی های حاوی امگا۳ مصرف می كنند، ۲۶ درصد كمتر از دیگر همسالان خود دچار ضایعات مغزی و از دست دادن حافظه می شوند. این در حالی است كه مصرف ماهی سرخ شده به عللی تأثیرگذاری مشابه ماهی های كبابی یا پخته را ندارد.