-
نویسندهنوشتهها
-
۱۶ مرداد، ۱۳۹۱ در ۰۸:۵۷ #73647s.farziمشارکت کننده
غذاهايي که ميخوريم، بر سلامتمان تاثير مستقيم دارند و به همين دليل بايد در انتخاب نوع غذا دقت كرد. برخي غذاها باعث بهبود وضعيت پوست و مو ميشوند، برخي آرامبخشاند و بعضي هم به افزايش هوش کمک ميکنند…
ماهي يکي از غذاهايي است که باعث افزايش هوش کودکان ميشود و والدين بايد آن را در رژيمغذايي فرزندشان بگنجانند اما نتايج بررسيهاي جديد نشان داده است بهترين زمان مصرف ماهي براي افزايش هوش و بهبود رشد مغزي بچهها، قبل از تولد آنها و در زمان بارداري مادر است.
نتايج مطالعههاي محققان علوم تغذيه نشان داده مصرف ماهي بهخصوص ماهيهايي که سرشار از اسيدهاي چرب امگا3 هستند، فوايد فراواني دارد که با بهبود وضعيت رشد کودکان مرتبط است. اسيدهاي چرب امگا3، بهخصوص DHA (نوعي خاص از اين اسيد چرب) به مقدار زياد در مغز، چشم و سيستم اعصاب مرکزي وجود دارند. نتايج يکي از تحقيقات جديد در اين زمينه نشان داده است که مصرف اين اسيدهاي چرب با افزايش ضريب هوشي بهخصوص در نوزادان و کودکان ارتباط دارد.
افزايش هوش با امگا 3
در سالهاي اخير بسياري از شرکتهاي شيرخشکسازي که براي نزديکتر کردن ترکيب شيرخشک به شيرمادر تلاش ميکنند، تبليغات زيادي درباره وجود DHA در فرمولاسيون محصولاتشان انجام ميدهند و ميتوان فهرست بلندي از محتويات روي قوطيهاي شيرخشک مشاهده کرد. نتايج تحقيقات درباره ضريب هوشي نشان ميدهد وجود اسيدهاي چرب امگا3 و امگا6 در شيرخشک در طولانيمدت ميتواند باعث باهوشتر شدن بچهها شود. البته در اين زمينه تحقيقات بيشتري لازم است و بايد عوامل مختلف مانند سلامت مادر و کودک، عوامل اجتماعي – اقتصادي و… که ممکن است بر رشد کودک تاثير بگذارند هم مورد توجه قرارگيرد.
ماهيخور بودن در بارداري
نتايج 2مطالعه جديد به وضوح نشان داده است که وجود ماهي در رژيمغذايي زنان باردار با افزايش هوش فرزندشان در ماههاي اول تولد تا 3 سالگي ارتباط دارد. محققان در اين بررسيها به طور خاص رژيمغذايي زنان را در 3 ماهه دوم و سوم بارداري که مهمترين زمان رشد مغز جنين است، بررسي و مشاهده کردند فرزندان زناني که در اين زمان ماهي مصرف کردهاند، نتايج بهتري در آزمايشهاي هوش و سنجش بينايي به دست آوردهاند. بررسي ديگري نيز نشان داد تاثير مصرف ماهي بهوسيله مادر طي سومين ماه بارداري بر افزايش هوش کودک حتي ممکن است از مصرف شيرمادر و شيرخشک حاوي اسيدهاي چرب بعد از تولد بيشتر باشد. در مطالعه ديگري با بررسي بيش از 9 هزار مادر باردار و فرزند آنها پس از تولد نشان داده شد مادراني كه سطح امگا3 خون آنها هنگام بارداري از حد معيني پايينتر بود، صاحب كودكاني با ضريب هوشي پايين شدند که در تواناييهاي شناختي، حركتي و عملكردي نيز نسبت به همسالانشان ضعيفتر بودند.
آن روي سکه
محققان ضمن تاکيد بر فوايد ماهي، خطر آلودگي جيوه را فراموش نکردهاند. جيوه به عنوان سم سيستم عصبي شناخته شده است. تجمع بيش از حد جيوه در بدن عملکرد سيستم عصبى را مختل مىکند و باعث بروز اختلالهاي شنوايى، لرزش عضلات، بىحسى عمومى و تغييرات متابوليسم مىشود. دردهاي مفصلي و ماهيچهاي و افزايش خطر حمله قلبي نيز از عوارض تجمع بيش از حد جيوه در بدن است. وقتي در سال 2001پيشنهاد محدود کردن مصرف ماهي مطرح شد، مصرف اين مادهغذايي در زنان باردار کاهش پيدا کرد. جيوه از طريق خون مادر وارد بدن جنين ميشود و اگر مقدار آن بيش از حد مجاز باشد، ميتواند خطرهايي داشته باشد. توصيه فعلي اين است که زنان باردار دريافت جيوه را محدود کنند و ماهيهايي مانند کوسه ماهي، شمشير ماهي و شاه ماهي خالدار که مقدار جيوه زيادي دارند، نخورند. اين مطالعهها تاکيد مي?کنند مصرف بيشتر از 340 گرم ماهي در هفته ممکن است فوايد آن را از بين ببرد. غذاهاى دريايي با اينکه سرشار از پروتئيناند، چربى اشباع شده کمتري دارند و حاوي موادمغذي بسياري هستند اما براي اطمينان بهتر است بيش از 2 تا 3 بار در هفته مصرف نشوند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد نيز توصيه ميکنند زناني که قصد باردار شدن دارند، زنان باردار و مادران شيرده براي به حداقل رساندن مقدار جيوه دريافتي از مصرف ماهيهايي که مقدار جيوه در آنها زياد است، خودداري کنند اما در هفته حدود 340 گرم از ساير انواع ماهي مصرف کنند. اين کار باعث بهبود رشد ذهني و حركتي كودك ميشود و خطر زايمان زودرس و افسردگي بعد از زايمان را کاهش ميدهد. به نظر ميرسد ماهيهايي با مقدار جيوه کم مانند ماهي آزاد، سالمون و ميگو بهترين انتخاب باشند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.