در مورد خطر ناشي از مقدار زياد جيوه در ماهيها بهطور گستردهاي در رسانهها تبليغ ميشود. اما به بيماريهاي ناشي از مواد غذايي كمتر اشاره ميشود؛ در حالي كه به گزارش CSPI ماهيها، سومين عامل بيماريهاي ناشي از مواد غذايي هستند كه در سالهاي 1990-2009، 2341 مورد از موارد گزارش شده را شامل مي شده اند. آلودگي ماهيها مربوط به نوعي سم به نام «Scombrotoxin» است. در صورتي كه ماهي پس از صيد طي مراحل حمل و نقل و يا فرآيند شدن در جاي خنك نگهداري نشود، شرايط براي ايجاد اين سم مهيا ميگردد. دكتر شويل معتقد است كه حتي با پخت و پز ماهي در شرايط مناسب، اين سم از بين نخواهد رفت. براي كاهش خطر، تنها راه، خريد صحيح است. ماهي را از مكانهاي معتبر بخريد كه مطمئن هستيد تازه بوده و در دماي 40 درجه و يا كمتر نگهداري شده است. ماهي تن خام ذخيره شده نيز قبل از پخت و پز بايد در دماي پايين ومناسب نگهداري شود.