کولسیستوکینین (cholecystokinin)، هورمونی است که نقش مهمی در افزایش یا کاهش اشتها و به دنبال آن خطر ابتلا به چاقی یا دستیابی به اندام متناسب دارد.
افزایش ترشح این هورمون در بدن با کنترل هضم و میزان متابولیسم بدن، باعث کاهش اشتها و احساس گرسنگی
در طول روز میشود.
مطالعات نشان میدهد میزان ترشح این هورمون در افرادی که در وعدههای غذایی اصلی، لوبیا مصرف میکنند دو برابر است در حالیکه این میزان پس از مصرف مواد غذایی کم فیبر مانند برنج یا شیر کاهش پیدا کرده و فرد پس از مدت کوتاهی دوباره احساس گرسنگی میکند.
از طرف دیگر مصرف لوبیا باعث ثابت ماندن میزان قند خون تا مدت زمان طولانی شده و از ایجاد احساس گرسنگی پیشگیری میکند