لذت کمتر از غذا = چاقي بيشتر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66170
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    زناني که کمتر از غذا خوردن لذت مي‌برند، بيشتر چاق مي‌شوند
    عادات غذا خوردن براي همه آدم‌ها يک جور نيست. بعضي‌ها با همان لقمه اول، تمام مزه غذا را احساس مي‌کنند و از آن لذت مي‌برند، اما بعضي‌ها تا آخرين لقمه غذا را هم مي‌خورند و با اينکه سير شده‌اند، هنوز به دنبال لذت مزه غذا هستند.
    محققان ثابت کرده‌اند که اين دسته دوم که اغلب هم از بين خانم‌ها هستند، بيشتر مستعد چاقي هستند.
    استفاده از اسکن مغزي نشان داد که بعضي از خانم‌ها از لحاظ ژنتيکي کمتر از غذاها لذت مي‌برند و به همين دليل با بيشتر غذا خوردن سعي مي‌کنند اين کمبود را جبران کنند.
    براي محققان هميشه اين سوال مطرح بود که آيا اين افراد به خاطر لذت زيادي که از غذا خوردن مي‌برند، غذاي زياد مي‌خورند يا خير؟
    از نظر روان‌شناسي اين مساله کاملا منطقي به نظر مي‌رسيد که انجام بيشتر يک عمل لذت‌بخش ممکن است به صورت عادت در آيد، اما تحقيقات جديد باعث شد تا کارشناسان حالت معکوسي را هم براي خانم‌ها در نظر بگيرند.
    طبق بررسي‌ها مشخص شد که بعضي از خانم‌ها به خاطر اينکه از خوردن غذا لذت کمي مي‌برند، دست به يک رفتار جبراني مي‌زنند و با بيشتر غذا خوردن خود را در معرض چاقي و اضافه وزن قرار مي‌دهند. آنها حتي توانستند در اين دسته از خانم‌ها، يک ويژگي ژنتيکي خاص را هم مشخص کنند که ارتباط بيشتري بين سيستم پاداش‌دهي مغز و رفتار جبراني را نشان مي‌دهد.
    براي انجام اين تحقيق، ابتدا به تعدادي از خانم‌هاي چاق و لاغر، تصوير يک غذا را نشان دادند و از آنها اسکن مغزي تهيه کردند. طبق انتظار، فعاليت مغزي افراد چاق با ديدن تصوير بيشتر از خانم‌هاي لاغر بود و اين ميل شديد آنها را به خوردن نشان مي‌داد، اما انجام اسکن مغزي موقع خوردن غذا، نتيجه کاملا متفاوتي به دنبال داشت.
    برخلاف تصور محققان، فعاليت سيستم پاداش مغز که در پاسخ به خوردن غذاي دلخواه به وجود مي‌آمد، در افراد چاق بسيار کمتر از افراد لاغر بود، يعني اينکه افراد چاق از خوردن غذا لذت کمتري را احساس مي‌کردند و براي درک بيشتر اين لذت، بشقاب بعدي غذا را مي خوردند.
    در اين سيستم پاداش هم مثل بقيه تجربه‌هاي لذت‌بخش مغز، دوپامين (يک ناقل عصبي) نقش اصلي را دارد و انجام ام‌آر‌آي (MRI) از نواحي مرکز دوپامين، نشان‌دهنده تجمع کمتر اين ماده در مغز بعضي از خانم‌ها بود که اتفاقا اغلب آنها چاق و داراي اضافه وزن بودند.
    اما به عقيده همه محققان نکته اصلي اين تحقيق اين است که به‌طور کلي خانم‌ها بايد در هر حال از پرخوري پرهيز کنند چون حتي در آن دسته از خانم‌ها که اين مشکل ژنتيکي وجود ندارد، پرخوري مي‌تواند عوارض بدي را به دنبال داشته باشد.
    منبع : تبیان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.