-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۱:۵۴ #75826zahra jamshidiمشارکت کننده
افراد بسياري به دليل بافت و مزه خاص پنيرهاي خامهاي، آنها را به پنيرهاي کمچرب و کمنمک معمولي ترجيح ميدهند اما متاسفانه پنيرهاي خامهاي، پرچرب هستند و مصرف آنها در درازمدت ميتواند باعث ايجاد مشکلات عديدهاي از جمله چاقي و افزايش كلسترول خون شود…
اين موارد خود زمينهساز بيماريهاي قلبي-عروقي، پرفشاري خون، سكتههاي قلبي-عروقي و بروز برخي سرطانها مثل سرطان پستان در افراد مستعد هستند بنابراين بهتر است تا جاي ممكن اين نوع پنير به جاي پنير كمچرب در سبد غذايي روزانه خانوار قرار نگيرد.
اگر فردي هرازگاهي پنيرخامهاي ميخورد، بهتر است آن را با گردو مصرف كند زيرا چربي موجود در گردو جزو چربيهاي ضروري بدن و مفيد است. مصرف پنيرهاي خامهاي را جز براي كودكان زير 2 سال و افراد كموزن يا مبتلا به سوءتغذيه كه نياز به رژيمهاي پركالري دارند، توصيه نميكنيم. پنير با توجه به اينكه پروتئين متراكم شير است، در فهرست جانشيني در گروه گوشت قرار ميگيرد و هر 30 تا 45 گرم پنير، معادل يك قوطي كبريت (با توجه به ميزان رطوبت وزن كم يا زيادتر ميشود)، يك واحد گوشت تلقي ميشود.
پنير خامهاي پركالري است و هر 100 گرم از آن حدود 550 كيلوكالري انرژي دارد اما انرژي 100 گرم پنير كمچرب، تقريبا نصف اين ميزان و حدود 180 كيلوكالري است. پنيري مانند پنير لبنه نيز در گروه دوم جاي ميگيرد و مانند پنيرهاي خامهاي در صورت زيادهروي در مصرف، عوارض ياد شده را ندارد اما به هر حال بايد در ميزان خوردن آن نيز حد اعتدال را رعايت كرد.
۱۴ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۲:۴۷ #99440s.samadiمشارکت کنندهمی شه توضیح بیشتری در مورد پنیرلبنه بدبد من متوجه نشدم؟
۱۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۷:۵۶ #99445farzaneh negahbanمشارکت کنندهمن شنیدم که چربی پنیر لبنه تقریبا یک سوم پنیر خامه ای؟ اگه اطلاعات بیشتری دارین ممنون میشم
۱۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۸:۱۳ #99448zahra jamshidiمشارکت کنندهخاستگاه پنير لبنه، کشور ترکيه است. اين فراورده از مدتها قبل در اين كشور به شکل سنتي توليد ميشد اما در حال حاضر به صورت صنعتي و با فرمولي مشخص وارد بازار شده است. پايه اصلي پنير لبنه، ماست چکيده و تغليظ شده است و حتي اوايل توليد صنعتي، آن را در مقالههاي علمي بينالمللي با عنوان ماست چکيده ميشناختند. بعدها لبنه را به دليل بافت سفتي که داشت و انجام برخي فرايندهاي مربوط به پنيرسازي روي آن، در گروه پنيرها قرار دادند.
ابتدا آب ماست چکيده را جدا ميکنند تا غليظ و مالشپذير شود. براي اين كار، راههاي مختلفي وجود دارد. در صنعت معمولا يا از فشار کمک ميگيرند يا به ماست، ماده خشکي نظير پروتئين شير اضافه ميکنند تا غليظ شود. در مرحله بعد به اين فراورده مايع پنير و باکتريهايمورد استفاده در پنيرسازي ميافزايند تا طعم و بافتي شبيه پنير پيدا کند.۱۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۹:۲۵ #99450s.samadiمشارکت کنندهممنون جالب بود
[hr]
ولی یک سوال،پس این پنیر هم چرب هست چون از ماست چکیده تهیه می شه درسته؟۱۶ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۲:۱۰ #99452farzaneh negahbanمشارکت کنندهبهطور کل چون لبنه بر پايه ماست است، ميزان نمک آن کمتر است و برخي خواص آن به ماست و برخي به پنير شباهت دارد. چربي پنير لبنه در مقايسه با پنيرهاي خامهاي که 20 تا 30 درصد چربي دارند، کمتر و حدود 10 تا 12 درصد است.
دليل بافت خامهاي لبنه در واقع ماستي است كه در آن وجود دارد نه چربي.
البته مطمئنا نسبت به پنیرهای معمولی چربی بیشتری داره ولی نسبت به پنیرخامه ای ارجحیت داره۱۶ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۲:۱۴ #99454e.aminiمشارکت کنندهکلا پنیر (حتی پنیرهای اولترا فیلتره معمولی) دارای چربی حیوانی بالا هستند. پنیر لبنه ممکن است حاوی درصد کمتری چربی نسبت به پنیر خامه ای باشد اما نتیجه این مقایسه نباید به نفع مصرف روزانه آن تمام شود. حتی در افراد مستعد بیماری های قلبی عروقی بهتر است خوردن پنیر های U.F نیز در تمام روزهای هفته تکرار نشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.