در عين حال كمبود وزن نيز مشكلي است كه 8 تا 9 درصد جمعيت كشور به آن مبتلا هستند.
عادتهاي غذايي غلط، مصرف ناكافي مواد غذايي و انرژي، فعاليت بدني بيش از حد، اختلال در جذب مواد مغذي، ابتلا به بيماريهاي تحليل رونده مانند پركاري تيروئيد يا سرطان، عفونت، استرس و …، فشارهاي روحي و رواني و بياشتهايي عصبي از جمله علل مهم لاغري هستند.
افزايش تدريجي وزن حدود نيم كيلوگرم در هفته و استفاده ازادويهها و افزودنيهاي محرك اشتها مانند انواع ترشيها در افراد لاغر توصيه ميشود. همچنين تهيه و سرو غذا به صورت دلپذير و مصرف گوشت و غلات براي بهبود اشتها ميتواند كمك موثري به اين افراد داشته باشد.
مصرف انواع ميوه و آب ميوه طبيعي و سبزيهاي تازه به عنوان منابع خوب ويتامينها واملاح، مصرف مواد نشاستهاي بيشتر مانند نان، برنج، سيب زميني براي تامين انرژي، مصرف انواع مغزها و خشكبار در فواصل وعدههاي غذايي مانند پسته، فندق، بادام و … و مشاوره تغذيه جهت تنظيم يك برنامه مناسب براي افراد لاغر توصيه ميشود.