لازمه روزه داری در تابستان مصرف سبزیجات و میوه‌های آبدار است

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73625
    pahlevani
    مشارکت کننده

    روزه داری در ایام گرم تابستان نیازمند تامین آب مناسب بدن است، بنابراین توصیه می‌شود روزه داران برای کاهش مشکل کم آبی بین افطار تا سحر حتماً از سبزیجات و میوه جات آبدار استفاده کنند.
    از آن جاکه طول ساعات روزه داری در فصل تابستان طولانی تر است و معده و روده در این زمان بیشتر در حالت استراحت هستند، باید در وعده افطار با کمی آب یا چای کمرنگ گرم که زیاد داغ نباشد و یا شیرکم چرب گرم افطار را شروع کرد.
    نباید در زمان شروع افطار از قند و شکر ساده و غیرطبیعی استفاده کرد، بر استفاده از قند طبیعی که دارای فیبر باشد تاکید شده مصرف سه تا چهار عدد خرما و یا مقداری کشمش می‌تواند به تدریج افت قند خون را جبران کند، البته نباید در مصرف خرما و یا کشمش زیاده روی کرد، چرا که اشتهای فرد برای دریافت سایر موادغذایی مفید از بین می‌رود.
    مصرف زولبیا و بامیه در زمان افطار چندان مناسب نیست افرادی که در حد زیاد این مواد را استفاده کنند، بعد از رمضان دچار اضافه وزن می شوند، چرا که بدن قسمت کمی از این مواد را جذب می کند و بقیه را در کبد نگه می دارد و این مهم خود علتی است برای ابتلای فرد به کبد چرب و چاقی.
    در زمان افطار باید از مصرف غذاهای پر چرب، حجیم و پر ادویه پرهیز شود، استفاده از غذای بسیار گرم و یا بسیار سرد در این زمان معده را دچار آسیب می کند.
    خوردن آش یا سوپ با محتوای سبزیجات، ماهیچه و یا گوشت مرغ از بهترین موارد برای افطار است.
    از آنجا که فاصله افطار تا شام در فصل تابستان کمتر است، استفاده از میوه جات آبدار مثل هندوانه، خربزه و طالبی و مایعات مفید از جمله آبمیوه‌های طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز توصیه می شود.
    دوغ گازدار حجم معده را زیاد می‌کند و اشتهای استفاده از غذاهای مفید را از بین می برد.
    در هنگام شام نیز خوردن نان و پنیر و سبزی، کتلت و کوکوی کم چرب و عدم مصرف غذاهای برنجی توصیه می‌گردد.
    استفاده از شربت آبلیمو و دم کرده‌های گیاهی در فاصله شام تا خواب نیز از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای در این زمان می باشد.
    بهتر است از غذاهای برنجی برای زمان سحر استفاده کرد، به گونه‌ای که در آن از عدس و گوشت مرغ یا ماهیچه استفاده شده باشد. چرا که عدس قند را دیرتر آزاد می‌کند و باعث می شود که زمان بیشتری احساس سیری داشته باشیم.
    نباید به هیچ عنوان از نوشابه و غذاهای شور در زمان سحر و افطار استفاده کرد.
    مصرف میوه‌هایی چون سیب، هلو و هندوانه و سالاد خیار، گوجه و کاهو در سحر بسیار مناسب است، چرا که به کاهش کم آبی در طول روز کمک می کند.
    برای کاهش تشنگی در روز باید همراه با سالاد کمی آبلیمو و ماست خورد، مصرف نمک تشنگی آور است و نباید زیاد استفاده شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.