ساعات كاری طولانی، شیفتهای متعدد كاری، افزایش اضطراب و استفاده بیشتر از اینترنت و تلویزیون بویژه در ساعات پایانی شب، همگی از ویژگیهای زندگی در جامعه مدرن امروزی است كه تاثیر چشمگیری روی كاهش كیفیت خواب شبانه دارند.
این در حالی است كه كمبود خواب عمیق یكی از دلایلی است كه باعث بالارفتن فشارخون میشود. در واقع افرادی كه حداقل میزان خواب را دارند، 80 درصد بیش از افراد دیگر به افزایش فشارخون مبتلا میشوند.
برای رسیدن به این نتیجه مهم، من و همكارانم در مركز درمانی بوستون، الگوی خواب و تغییرات فشارخون 800 مرد 65 ساله را به مدت سه سال بررسی كردیم.
این بررسی در نهایت نشان داد افرادی كه به طور مكرر از خواب بیدار میشوند و نمیتوانند براحتی به خواب بروند، بیشتر در معرض فشارخون بالا هستند.
چرا كه فشارخون در طول خواب پایین میآید و در نتیجه اگر خواب به اندازه كافی نباشد، به رگها آسیب میزند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
مطالعات پیشین هم یافته ما را تایید میكند چرا كه نشان میدهد افرادی كه كمتر از شش ساعت در شب میخوابند، در معرض افزایش فشارخون هستند بنابراین اگر خوب نمیخوابید، در طول روز احساس خستگی میكنید و دچار مشكل خروپف هستید، باید هرچه زودتر به پزشك مراجعه كنید. چرا كه اگر تا به حال به فشارخون مبتلا نشدهاید به احتمال زیاد به زودی به آن دچار میشوید.
کلینیک رژیم درمانی نوین_دکتر فرشچی