نوشیدن قهوه می تواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند و ممکن است حتی از برخی سرطانها پیشگیری کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر “راب وان دم” از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، که در مورد تأثیرات مصرف قهوه بر دیابت بررسیهای بسیاری انجام داده است، در این مورد گفت: “البته منظور ما این نیست که قهوه را به عنوان یک غذای سلامتبخش جدید تبلیغ کنیم و از مردمی که قهوه را دوست ندارند، بخواهیم که حتماً قهوه بخورند.”
در اجلاس زیستشناسی تجربی 2007 ، پژوهشگرانی از دانشگاه UCLA نتایج بازبینی تقریباً 400 بررسی در مورد مصرف قهوه و خطر سرطان را ارائه کردند.
از طرف دیگر در این جلسه یافتههایی نیز در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان خون و معده با مصرف قهوه مطرح شد.
بنابراین به گفته دکتر ون دم، افرادی که به این خطرات قهوه حساسند، برای مثال زنان باردار و کودکان، باید مصرف آن را محدود کند.
“وندم” می گوید: او و گروه پژوهشی اش در حال بررسی “صدها هزار” جزء موجود در قهوه هستند که ممکن است مسئول این اثرات باشند.
به نظر او احتمالاً این کافئین نیست که عامل ایجاد این تأثیرات است، زیرا قهوههای کافئیندار و بدون کافئین، اثرات مشابهی در کاهش خطرات دیابت دارند.
“وندم” می گوید: احتمالاً اسید کلروژنیک (یک ماده آنتیاکسیدان موجود در قهوه که جذب قند را از رودهها کند می کند)، مسئول اثر ضد دیابتی قهوه است.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی