قهوه‌ی سبز: از رویای لاغری تا واقعیت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #92867
    hodai
    مشارکت کننده

    قهوه‌ی سبز همان قهوه‌ی بو نداده است که از مدت‌ها پیش در کانون توجه مصرف کننده‌ها و محققان قرار گرفته است و بسیاری از افراد بعد از چای سبز به این قهوه به چشم مکمل لاغری معجزه گر نگاه می‌کنند.
    طرفداران قهوه‌ی سبز خواص خارق‌العاده ای به آن نسبت می‌دهند؛ گفته می‌شود که این نوع قهوه در لاغری معجزه و از دیابت و بیماری‌های کبدی پیشگیری می‌کند. واقعیت این است که قهوه‌ی سبز به طور جزئی به لاغری کمک می‌کند و خواص بالایی دارد اما به دلیل میزان بالای کافئین آن نباید در مصرف آن دچار افراط شد. در ادامه‌ی مطلب نگاه دقیق‌تری به خواص این نوع قهوه خواهیم داشت.

    قهوه‌ی سبز چیست؟

    قهوه‌ی سبز همان قهوه‌ی بو نداده و کال است. زمانی که قهوه را از میوه‌ی درخت قهوه جدا می‌کنند دانه‌های آن سبز است. این دانه‌ها تا حدودی شبیه به آلبالو هستند. اما در حین بو دادن رنگ آن‌ها عوض شده و تبدیل به قهوه‌ی معمولی می‌شوند که ما استفاده می‌کنیم. این کار را برای معطر شدن قهوه انجام می دهند. بعد از حرارت بالا تا 230 درجه ی سانتیگراد، قهوه به رنگ قهوه‌ای تیره در می‌آید و کافی است این دانه‌ها را آسیاب کرده و دم کنید. همین عمل بو دادن قهوه باعث ایجاد تغییراتی در ترکیب دانه‌ها می‌شود. به این ترتیب که میزان کافئین و بخصوص پولیفنول‌ها، اسید کلروژنیک، کافئیک و کینیک آن کم می‌شود. این ترکیبات در قهوه‌ی سبز در مقایسه با قهوه‌ی بوداده 2 تا 4 برابر بیشتر است. یعنی خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهابی آن بیشتر است. به نظر می‌رسد که پولیفنول‌ها اثرات مثبتی روی سلامت انسان داد.

    آیا قهوه‌ی سبز باعث لاغری می‌شود؟

    از مدت‌ها پیش مشخص شده است که مصرف کافئین باعث سوزاندن چربی‌های ذخیره شده می‌شود؛ البته به شرطی که کمی بعد از مصرف آن تحرک بدنی مناسب داشته باشید. این ماده همچنین به تحریک جزئی متابولیسم بدن نیز کمک می‌کند؛ یعنی اینکه به بدن کمک می‌کند تا کالری بیشتری بسوزاند. البته این میزان چندان بالا نیست. نتایج پژوهش‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که اسید کلروژنیک تأثیری کمابیش مشابه دارد. امروزه کارخانجات داروسازی اسوتول (نام تجاری اسیدکلروژنیک) را که یک عصاره‌ی بدون کافئین سبز است در ترکیب مکمل‌های لاغری گنجانده‌اند.
    در سال‌های اخیر بررسی‌های متعددی در خصوص تأثیر قهوه‌ی سبز (بدون کافئین یا با کافئین) روی افراد دارای اضافه وزن یا چاقی مفرط انجام شده است. اینکه می‌توان این نوع قهوه را معجزه ی لاغری دانست جای کمی تأمل دارد. نتایج یک بررسی اخیر نشان می‌دهد که قهوه‌ی سبز روی عده‌ی اندکی از شرکت کننده‌ها تأثیر جزئی داشته است. پژوهشی که در سال 2012 به نفع اثرات معجزه آسای قهوه‌ی سبز در مجله‌ی Diabetes, Met Synd Obes به چاپ رسیده بود در سال 2014 در نسخه‌ی اینترنتی آن حذف شده است؛ چون محققان با بررسی‌های بیشتر مهر تأیید در خصوص معجزه‌گر بودن قهوه‌ی سبز در لاغری نزده‌اند اما تأیید می‌کنند که این نوع قهوه تأثیری جزئی در امر لاغری دارد.
    نکته‌ی جالب توجه این است که این روزها کم نیست تعداد افرادی که دلشان می‌خواهد بدون کوچکترین زحمتی و صرفاً با خوردن یک ماده‌ی غذایی یا مصرف یک قرص یا نوشیدنی به اندام دلخواه خود برسند. واقعیت این است که رسیدن به تناسب اندام نیز مانند هر هدف دیگری نیاز به زحمت و اراده‌ی قوی دارد. بنابراین اگر می‌خواهید لاغر شوید و به تناسب اندام برسید اراده کنید و در ابتدا عادت‌های بد غذایی‌تان را اصلاح کنید. اگر به تنهایی قادر به این کار نیستید از یک متخصص کمک بگیرید. سپس ورزش مناسبی در پیش بگیرید و جدیت آن را پیگیری کنید. در کنار این اصول اساسی می‌توانید به فکر مصرف چای سبز یا قهوه‌ی سبز نیز باشید تا کمکی به رسیدن به هدف اصلی‌تان باشد.

    آیا قهوه‌ی سبز برای مقابله با خستگی مفید است؟

    قهوه‌ی سبز سرشار از کافئین است به همین دلیل یک ماده‌ی محرک محسوب می‌شود. کافئین باعث هشیاری می‌شود و به ارتقای تمرکز کمک می‌کند. اما مصرف زیاد آن باعث آسیب به کیفیت خواب و ایجاد اضطراب می‌شود. این نوع قهوه باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و به طور جزئی فشار خون را افزایش می‌دهد. البته حساسیت افراد در مقابل این ماده متفاوت است و سرعت دفع آن از بدن نیز در افراد مختلف با سرعت متفاوت انجام می‌شود.
    در هر حال مصرف قهوه‌ی سبز باید به روزانه 400 میلی‌گرم (حدود 2 فنجان 150 میلی‌لیتری) محدود شود. این میزان مصرف برای خانم‌های باردار یا شیرده و همچنین افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند باید محدودتر شود. یعنی حدود 200 میلی‌گرم در روز. فراموش نکنید که کافئین در چای، کاکائو، نوشابه ها و کولاها و همچنین نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز وجود دارد. بنابراین مصرف زیاد قهوه سبز زمانی که با مصرف این مواد غذایی نیز همراه باشد باعث بیخوابی می‌شود. توجه داشته باشید که برای مقابله با خستگی در گام اول باید خوب خوابید.

    آیا قهوه ی سبز برای کبد مفید است؟

    افزایش اضافه وزن و چاقی مفرط در جهان با افزایش بیماری کبد چرب همراه است. زیاده روی در مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع شده و قند به افزایش چربی در کبد منجر شده و در طول سال‌ها به سیروز کبد منجر می‌شود. کبد چرب همچنین بستری برای کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین فراهم می‌سازد و به این ترتیب بدن نمی‌تواند قند خون را تنظیم کند و در نتیجه زمینه‌ی ابتلا به دیابت نوع 2 فراهم می‌شود. به نظر می‌رسد که قهوه تأثیر پیشگیرانه‌ای از کبد چرب و التهاب کبدی دارد؛ البته هنوز مکانیسم این تأثیر مشخص نشده است. نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی که روی موش‌ها انجام شده است نشان می‌دهد که اسید کلروژنیک از کبد ما در برابر مضرات رژیم‌های غذایی نامناسب محافظت می کند. از دیگر ترکیبات قهوه (هم قهوه‌ی بوداده و هم قهوه ی سبز) عبارت است از کافستول و کاوئول که به نظر می‌رسد باعث تحریک آنزیم‌های سم زدای کبد و محافظت هر چه بیشتر از آن می‌شود.

    آیا قهوه‌ی سبز از دیابت پیشگیری می‌کند؟

    در طول ده سال گذشته، مطالعات زیادی روی تأثیر قهوه در پیشگیری از دیابت نوع 2 انجام شده است. اما در برخی موارد محققان به این نتیجه رسیده‌اند که این تأثیر صرفاً با مصرف میزان بالای قهوه یعنی 6 تا 7 فنجان در روز میسر می‌شود. البته مصرف این میزان قهوه‌ی سبز در روز توصیه نمی‌شود. تأثیر قهوه در کنترل قند خون به پولیفنول‌های آن و به ویژه اسید کلروژنتیک آن مربوط می‌شود. به این ترتیب که این ترکیبات روی هورمون‌های ترشح شده از لوله‌ی گوارش تأثیر گذاشته و جذب گلوکز (قند) را کاهش می‌دهند.
    توجه داشته باشید در حال حاضر بهترین شیوه‌ی پیشگیری از دیابت که تمام متخصصان بر سر آن اتفاق نظر دارند شامل داشتن فعالیت بدنی منظم و تغذیه ی سالم است.

    قهوه‌ی سبز چگونه مصرف می‌شود؟

    قهوه‌ی سبز به صورت دانه‌های قهوه‌ی معمولی به فروش می‌رسد که می‌توانید خریداری کرده و استفاده کنید. بهتر است این دانه‌ها را به مدت یک شب در آب سرد خیس کنید. باید بدانید که طعم این نوع قهوه هیچ ربطی به طعم قهوه‌ی معمولی ندارد.
    متخصصان توصیه می‌کنند که میزان مصرف قهوه‌ی سبز را به روزانه دو فنجان محدود کنید و در کنار آن از دیگری مواد غذایی یا نوشیدنی‌های حاوی کافئین استفاده نکنید. انواع مکمل‌های این قهوه به صورت کپسول و قرص حاوی عصاره‌ی قهوه ی سبز نیز به فروش می‌رسد. این نوع مکمل‌ها را با مکمل‌های لاغری دیگر مصرف نکنید. بهتر است قبل از شروع مصرف هر نوع مکملی اول نظر یک پزشک متخصص را جویا شوید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.