قلیه تن ماهی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #90029
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    قلیه ماهی معروفترین خورشت بندرهای خلیج فارس ، آبادان و خرمشهر است. قلیه كم آب را با چلوی ساده میل می كنند و قلیه پر آب را ترید می كنند كه البته پیاز سفید هم با ترید همراه است.
    برای قلیه ماهی سنگسر ، راشگو، سرخو ، سبیتی ، هامور ، زمین كن ، سوكیلا ، شیر و حلوای سیاه مناسب است. از میان ماهی های شمال فقط اوزون برون نتیجه رضایت بخشی میدهد. به طور كلی فیله سنگسر توصیه می شود.
    برای راحتی كار و با توجه به اینكه در بیشتر شهرهای كشور دستیابی این ماهی ها به راحتی امكان پذیر نبوده و معمولا ماهی ها فصلی هستن لذا این قلیه ماهی را با تن پخت می كنیم.

    مواد لازم برای دو نفر :
    تن ماهی : 1 قوطی
    پیاز ساطوری : 1 عدد بزرگ
    سیر : 2 بوته سیر سبز (در فصل سیر سبز ، از سیر تازه استفاده می كنیم. در غیر اینصورت از یك بوته سیر خشك استفاده میكنیم. البته با توجه به ذائقه خودتان مقدار ان را كم و زیاد كنید)
    سبزی : نیم كیلو (شامل: گشنیز و شنبلیله به نسبت چهار و یك)
    تمبر هندی : 1 بسته كوچك
    آرد : 2 قاشق
    زردچوبه ، نمك و فلفل قرمز : به میزان لازم
    روغن مایع

    طرز تهیه :
    ابتدا پیاز را ساطوری خرد كنید و در روغن سرخ كرده تا طلایی شود. سپس آرد را اضافه كرده و كمی تفت دهید.

    سیر سبز را ریز خورد كرده فلفل و زرد چوبه را با كمی نمك اضافه كرده و كمی تفت دهید.

    سبزی را نیز خورد كرده و اضافه كنید تا آب آن کشیده شود. سبزی نباید زیاد سرخ شود.

    یك بسته تمر هندی را در4 پیمانه آب ولرم حل كنید آن را صاف كرده . عصاره تمبر هندی را اضافه كرده و بگذارید به جوش بیاد

    تكه های ماهی را كم كم اضافه كرده تا آب خورش از جوش نیفتد. 40-30 دقیقه زمان داده تا خورش پخته شود. نمك و فلفل را اندازه كنید. 15 دقیقه آخر پخت خورش درب قابلمه را باز گذاشته تا خورش به روغن بیفتد.

    نكته :
    مقدار فلفل و ترشی (تمبر هندی) خورش را میتوانیم بر حسب ذائقه خود كم یا زیاد كنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.