گیلانیا یه جور خاصی ماهی پر دردسر سفید رو میپزن که واقعا خوشمزه است، اما چیزی از زحمت خوردن ماهی سفید کم نمیکنه.
اسم این غذا فیویجه که یه ماهی شکمپر هست که همراه با یه مخلفات ترش سرو میشه.
حالا ببینیم این غذا چجوری درست میشه. یه ماهی سفید درسته لازم داریم که شکمش رو خالی و تمیز کردیم، خوب شستیم و خشک کردیم.
برای داخل شکم ماهی هم یه ذره سبزی معطر شامل گشنیز، نعنا و تره لازم داریم که باید خرد کرده باشیم. سه تا حبه سیر هم لازم داریم که با یه پیاز متوسط حسابی خردش میکنیم. یه لیوان گردو خرد شده و رب انار ترش هم لازم داریم. این غذا ترشه، اما اگه دوست داشته باشید، میتونید کشمش رو با رب انار عوض کنید که غذاتون شیرین شه. نمک و فلفل سیاه هم که خب همیشه لازمه.
اول سیر و پیاز رو که با هم خرد کردید تفت بدید، همینطور که روی حرارت ملایم هست سبزی و گردو ادویه رو بهش اضافه کنید. خیلی لازم نیست بپزه، در همین حد که یه ذره با هم قاطی شن و نیمپز شن کافیه که برش دارید و همه مخلوط رو تو شکم ماهی خالی کنید. با یه نخ و سوزن شکم ماهی رو بدوزید که مواد از توش نریزه.
کمی روغن تو یه تابه گود و در دار بریزید و بذارید داغ شه، ماهی رو بندازید توش، حرارت رو کم کنید و یه شعله پخشکن هم زیر تابه بذارید. دیگه کاری با ماهی نداشته باشید تا کاملا سرخ بشه. یه راه دیگه هم اینه که تو فویل بپیچیدش و بذاریدش یک و نیم ساعت با حرارت کم تو فر بپزه.
حالا دست به کار درست کردن مخلوط کنار ماهی شید. همین مخلوط رو با اشپل ماهی مخلوط کنید تا شکل خمیر دربیاد. اینم کنار غذا بذارید و نوش جان کنید.