هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده و کالری کمی به بدن تحمیل میکند. این میوهی آبدار در بین میوههایی قرار دارد که گلوسید (قند) زیادی ندارند و میزان پروتئین و لیپیدهای موجود در گوشتش کم است. طعم شیرین هندوانه مدیون گلوسیدهای آن است که از ساکاروز و فروکتوز تشکیل شده و قدرت شیرینکنندگی بالایی دارند.
هندوانه سرشار از ویتامین C میباشد. در واقع 200 گرم هندوانه بیش از 25 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تامین میکند. این میوه سرشار از ویتامینهای گروه ب (200 گرم از آن تامین کننده 5 درصد نیاز روزانهی ما به ویتامین B1 و B6) و پیش ساز ویتامین A نیز محسوب میشود.
میزان مواد معدنی این میوهی آبدار خیلی زیاد نیست اما با این حال حاوی پتاسیم، منیزیم، میزان کمی کلسیم، فسفر و همچنین آهن، روی، مس و منگنز میباشد. هندوانه برای کلیهها مفید است و باعث تمیزی و سمزدایی آنها میشود و میزان ادرار را بالا میبرد. میزان بالای فیبر موجود در این میوه برای افرادی که رودههای حساسی دارند و همچنین برای بچهها بسیار مفید است. هندوانه همچنین حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان مانند لیکوپن و بتاکاروتن میباشد. پس خودتان را از این همه خاصیت محروم نکنید. باید بدانید که محققان ثابت کردهاند بتاکاروتن موجود در این میوه برای خوشآبورنگ شدن پوست نیز مفید است. علاوه بر مصرف خود هندوانه میتوانید مقداری از گوشت این میوه را روی پوست صورت خود بگذارید تا خشک شود. سپس شستشو دهید. خواهید دید که پوستتان مرطوب و خوشرنگ میشود.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه