مصرف غذای تند از برخی جهات دارای فایده است که به مواردی اشاره می کنیم؛
* بازکننده سینوس
کاپسایسین سبب باز شدن عروق بینی و سینوسها میگردد و جریان خون را در سینوس افزایش داده و سبب رفع التهاب آن میگردد.
* بهبود برونشیت
غذای تند تعریق را زیاد کرده و سبب سرفه و خروج موکوس بد از طریق سرفه میگردد، دمای بالای غذاهای دارای ادویه تند باعث باز شدن لولههای برونش گردیده و سبب بهبود سرماخوردگی میگردد.
* تقویت حافظه
تحقیقات اخیر در استرالیا نشان داده است افرادی که در هفته حداقل یکبار غذای ادویهدار و تند مخصوصاً دانه خردل استفاده میکنند از تحلیل سلولهای مغزی جلوگیری کرده و سیستم اعصاب قویتری دارا هستند و در میانسالی از ابتلا به آلزایمر در امان هستند (یکی از دلایل آن وجود ویتامینهای گروه B مخصوصاً ویتامین B1 میباشد).
* افزایش متابولیسم و لاغری
تمامی ادویهجات تند اعم از کاری و فلفل قرمز سبب تحریک تیروئید و افزایش ضربان قلب شده و متابولیسم را بالا برده و سبب چربیسوزی و کاهش وزن میگردند.
* رفع التهاب
کاپسایسین در انواع فلفل با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی سبب کاهش درد، مخصوصاً درد عضلات و مفاصل میگردد.
* باز شدن عروق
ادویهجات تند، سیر و پیاز سبب افزایش نیترات خون و باز شدن عروق میگردد، فشارخون را کاهش داده و رسوبات داخل عروق را از بین میبرد و برای قلب و عروق بسیار مفید میباشد.
* ضدسرطان
غذاهای تند دارای آنتیاکسیدان هستند و با رادیکالهای آزاد که سبب بروز سرطان میگردند مبارزه کرده و از پخش شدن سرطان جلوگیری میکنند. در تحقیقات اخیر ثابت شده است غذاهای تند رشد انواع تومور را کاهش میدهد.