سالهاست که طرفداران و مخالفان فواید سویا برای بیماران مبتلا به سرطان پستان استدلال های خود را مطرح می کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، درحال حاضر محققان دانشگاه تافتس با بررسی بیش از ۶۲۰۰ بازمانده سرطان پستان دریافتند افرادی که سویا بیشتری می خوردند با ریسک کمتر مرگ به هر علتی در طول حدود ۱۰ سال پیگیری مواجه بودند. در شروع مطالعه از سال ۱۹۹۵، میانگین سنی زنان ۵۲ سال بود. در طول مدت پیگیری این زنان فقط ۱۲۰۰ زن جان شان را از دست دادند.
دکتر فانگ ژانگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما هیچ نوع تاثیر مضری در مورد زنان مبتلا به سرطان پستان با مصرف سویا از لحاظ مرگ و میر مشاهده نکردیم.»
به گفته وی، «در مجموع مصرف میزان بالاتر سویا با کاهش ۲۱ درصدی ریسک مرگ در مقایسه با زنانی که کمتر سویا مصرف می کردند مرتبط است.»
نگرانی های مربوط به فایده یا ضرر مصرف سویا ناشی از این موضوع است که این ماده غذایی دارای ترکیبات شبه استروژن موسوم به ایزوفلاوون هاست.
به گفته متخصصان، در متداول ترین نوع سرطان پستان، میزان بالای هورمون استروژن موجب تحریک رشد سلول سرطانی می شود.
اما مطالعه جدید نشان می دهد مصرف سویا بیشتر موجب کاهش احتمال عود مجدد سرطان پستان شود.