مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره میتواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمونها سبب کاهش وزن شود.
چاقی و اضافه وزن در جوامع روز به روز در حال افزایش است تا جایی که اکنون یک سوم افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند و تعداد کودکانی که طی 10 سال اخیر دچار این عارضه شدهاند دو برابر شده است.
آمارها نشان میدهد 20 میلیون کودک زیر 5 سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.
یکی از اصلیترین عوامل اضافه وزن و چاقی عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن است. البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.
زیره یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن است. زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب میشود مولکولهای چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم میتواند داشته باشد.
در عین حال زیره در کماشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی میشود پایین میآورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علیرغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.
خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین میتوان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.