-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ دی، ۱۳۹۴ در ۰۷:۴۷ #93942ezamaniمشارکت کننده
روغن زیتون احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد. تجویز رژیم غذایی کم چربی برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی از جمله بیماری قلبی و دیابت از قدیم متداول بوده است. در حالیکه مطالعات اخیر نشان داده است که رژیمهای غذایی پرچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان و دیابت را افزایش دهد نتایج پربارتری مشهود است که نوع چربی از مقدار چربی دراین امر مهمتر است.
چربیهای تک زنجیرهای اشباع نشده همانند چربیهای موجود در روغن زیتون مغزها و دانهها ما را از خطر ابتلا به بیماریهای مزمن محافظت میکنند. براساس نتایج منتشر شده یک مطالعه در ژورنال دیابت, رژیم غذایی مدیترانهای سرشار از روغن زیتون در مقایسه با یک رژیم غذایی کم چربی تقریبا تا 50 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد. تیپ 2 دیابت معمولترین و قابل پیشگیریترین شکل بیماری دیابت است. روغن زیتون ممکن است باعث پیشگیری از ابتلا به سکتههای مغزی شود.
روغن زیتون قلب را جوان نگه میدارد
این یک واقعیت غیر قابل انکار است که با افزایش سن قلب ما هم دچار سالخوردگی میشود. عروق قلبی به خوبی قبل عمل نمیکنند و باعث بروز مشکلاتی در سلامت ما میشوند. البته در یک مطالعهای که اخیرا صورت گرفته است دانشمندان اسپانیایی کشف کردند که یک رژیم غذایی غنی از روغن زیتون یا دیگر چربیهای تک زنجیرهای غیراشباع میتواند باعث بهبود عملکرد شریانی قلب سالخوردگان گردد.
روغن زیتون با پوکی استخوان مبارزه میکند
از آنجا که در پژوهشهای صورت گرفته مصرف مکملهای حاوی روغن زیتون اثر مثبتی بر روی ضخامت استخوان در بیماری پوکی استخوان داشته است دانشمندان چنین دریافتند که اگرچه روغن زیتون تنها راه حل مبارزه با پوکی استخوان پس از یائسگی به حساب نمیآید اما در درمانهای آتی این بیماری گزینه مناسبی بشمار میرود.
روغن زیتون مانع افسردگی
مطالب زیادی در مورد تاثیرات مثبت رژیم غذایی مدیترانهای و استفاده از روغن زیتون برسلامت جسمانی دیده میشود. اما فواید سلامت روانی آنها کدام است؟ بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه اسپانیا یک رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون میتواند از بروز بیماریهای روحی روانی جلوگیری بعمل آورد.
کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست
مطالعه اخیر دیگری نشان داده است که مصرف روغن زیتون غنی از آنتی اکسیدانها بهمراه دیگر ترکیبات موجود در رژیم غذایی مدیترانهای ممکن است منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری ملانوم بدخیم پوستی میگردد.
رژیم غذایی مدیترانهای و سندروم متابولیک
بر اساس تحقیقات دانشمندان سندروم متابولیک همراه با چاقی اپیدمی، باعث مسموم شدن متابولیسم بدن و متابولیسم مسموم بدنی به نوبه خود دیابت نوع 2، حملات قلبی، سکتهها یا مرگ ناگهانی را بوجود میآورد. اما رژیم غذایی مدیترانهای حاوی روغن زیتون، مصرف روزانه میوهها، سبزیجات و غلات سبوسدار، محصولات لبنی کم چرب، مصرف هفتگی ماهی و پرندگان، حبوبات و به میزان کمتری گوشت قرمز میتواند کاهش خطر ابتلا به بیماری سندروم متابولیک را بهمراه داشته باشد.
روغن زیتون ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد
بد نیست بدانیم در حالیکه برخی چربیها بطور مستقیم به شیوع بیشتر برخی سرطانها کمک میکنند، بعضی دیگر میتوانند حتی نقش حفاظتی در برابر پیشرفتاین تومورها داشته باشند مانند روغن زیتون بکر که حاوی اسید اولئیک, یک اسید چرب غیر اشباع تک زنجیرهای و حاوی آنتیاکسیدانهای فراوانی است. مصرف متوسط و منظم روغن زیتون از ویزگیهای رژیم غذایی مدیترانهای است که نتایج آن در کاهش بروز سرطان از جمله سرطان سینه و نقش محافظتی در برابر بیماریهای قلبی-عروقی دیده شده است.
چاقی
گرچه از نظر کالری بالا میباشد، روغن زیتون نشان داده شده که به کاهش چاقی کمک میکند یا از چاقی جلوگیری میکند.
آرتریت روماتوئید
گرچه هنوز دلایل به قدر کافی روشن نیست، اما مطالعات اخیر ثابت کردهاند که مردم با غذای حاوی سطوح مختلف روغن زیتون کمتر دچاراین بیماری میشوند.
پوکی استخوان
به نظر میرسد مصرف بالایی از روغن زیتون کلسیم و مواد معدنی استخوانی را بهبود میدهد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.