فوايد تغذيه اي ماهي کيلکا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73479
    s.farzi
    مشارکت کننده

    ماهي با داشتن پروتئين با کيفيت بالا، چربي هاي سهل الهضم و غني از ويتامين محلول در چربي و انواع مواد معدني يکي از جايگاه هاي بسيار با اهميت را در ميان فرآورده هايي حيواني مانند گوشت قرمز گوشت طيور، تخم مرغ و شير به خود اختصاص داده است.

    از نظر تغذيه اي پروتئين هاي ماهي درجه ي هضم بالايي داشته و کيفيت آن ها با توجه به اسيدهاي آمينه ي ضروري برابر با گوشت قرمز مي باشد؛ در نتيجه مهم ترين نقش ماهي در تمام کشورهاي ماهي خيز برطرف کردن نيازهاي پروتئيني مي باشد.

    هضم چربي ماهي ، سريع و از نظر اسيدهاي چرب غير اشباع و به خصوص اُمگا-3 غني مي باشد. از اين رو پزشکان و متخصصين تغذيه، اهميت مصرف ماهي را در رژيم غذايي توصيه مي کنند. اما مانند ساير چربي هاي غيراشباع زود اکسيده شده و طعم نامطبوعي پيدا مي کنند.

    هضم چربي ماهي ، سريع و از نظر اسيدهاي چرب غير اشباع و به خصوص اُمگا-3 غني مي باشد.ماهي ها غني از ويتامين هاي مختلف مي باشند. چربي ماهي منبع ويتامين A و D بوده و قبل از به وجود آمدن مولتي ويتامين به کودکان تجويز مي شد.

    ميزان ويتامين B ماهي نسبتاً زياد است و گوشت ماهي هاي دريا منبع خوب و مهمي از نظر مواد معدني و يد محسوب مي شوند.کنسرو ماهي هاي استخوان دار مانند ساردين و کيلکا منابع عالي کلسيم و فسفر هستند، زيرا اين گونه ماهي ها همراه استخوان کنسرو شده صرف مي شوند.

    چربي ماهي منبع ويتامين A و D بوده و قبل از به وجود آمدن مولتي ويتامين به کودکان تجويز مي شد . ماهي کيلکا يکي از مهم ترين انواع ماهي هاي اختصاصي درياي مازندران مي باشد. ماهي کيلکا با جثه ي بسيار کوچک (به طول متوسط 7 تا 10سانتي متر و وزن 7 تا 10 گرم) سرشار از پروتئين، ويتامين و کلسيم مي باشد. تاکنون سه گونه ماهي کيلکا در درياي خزر گزارش شده است:

    ماهي کيلکا انچووي

    ماهي کيلکا چشم درشت

    ماهي کيلکا معمولي

    کنسرو ماهي هاي استخوان دار مانند ساردين و کيلکا منابع عالي کلسيم و فسفر هستند، زيرا اين گونه ماهي ها همراه استخوان کنسرو شده صرف مي شوند. ترکيب ماهي کيلکا نيز همانند ساير ماهي ها از آب، پروتئين، چربي و مواد معدني تشکيل شده که به صورت مختصر توضيح داده مي شود:

    آب: در ترکيب کيلکا ميزان آب حدود 75- 73 درصد وزن ماهي را تشکيل مي دهد.

    پروتئين: از نقطه نظر ارزش غذايي، پروتئين عمده ترين قسمت بافت هاي ماهي مي باشد. ضريب جذب پروتئين ماهي در بدن انسان بالا و برابر 96 درصد مي باشد.

    چربي: نوسان چربي در گونه و فصول مختلف سال به مراتب بيشتر از ساير مواد تشکيل دهنده ي ماهي هاي ديگر مي باشد و درصد آن در ماهي کيلکا 2/8 است. هضم چربي ماهي کيلکا سريع و از نظر اسيدهاي چرب غيراشباع غني مي باشد.

    ويتامين ها: ماهي کيلکا منبع عمده اي از ويتامين هاي مورد نياز انسان را در بردارد و سرشار از ويتامين هاي A ، B ، E ، D و K مي باشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.