-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ بهمن، ۱۳۹۳ در ۰۶:۱۲ #87877e.aminiمشارکت کننده
میگویند فقط کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت و مرض قند هستند که شکلات و شیرینی زیادی میخورند یا به خوردن غذاها و خوراکیهای شیرین عادت دارند.
به گزارش سلامت نیوز، دکتر میترا زراتی متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در روزنامه جام جم نوشت: در این حرف را کسانی میگویند که نمیدانند مصرف کالری اضافی هم میتواند موجب بروز دیابت شود، کسانی که نمیدانند چاقی هم یکی از عوامل خطر بروز دیابت است و فرقی نمیکند کالری بیش از حد نیاز از چه منابعی تامین شده. از طرفی هم باید به این نکته توجه داشت که دیابت میتواند در سنین متفاوتی ظاهر شود و افراد را در دورههای مختلف زندگی درگیر کند. بنابراین برخلاف آنچه در گذشته تصور میشد و با این که مردم فکر میکردند کودکان یا اصلا به این بیماری مبتلا نمیشوند یا اگر دیابت بگیرند فقط در معرض خطر دیابت نوع1 هستند، امروزه بهدلیل افزایش آمار چاقی در دوران کودکی مشخص شده بچهها هم میتوانند به دیابت نوع 2 مبتلا شوند و اکنون بسیاری از کودکان در معرض خطر این بیماری نیز قرار دارند.
با این توضیحات و براساس بررسیهای صورت گرفته در این زمینه، مشخص شده چاقی و اضافهوزن یکی از عوامل اصلی و مهم در بروز دیابت به حساب میآید. به همین دلیل افرادی که چاق هستند و اضافهوزن دارند بیشتر در معرض خطر دیابت قرار داشته و احتمال این که با این بیماری روبهرو شوند نیز بیشتر است. بنابراین در پیش گرفتن یک برنامه و سبک زندگی سالم، اهمیت ویژهای در پیشگیری از بروز این بیماری دارد؛ بهطوری که کنترل وزن و فعالیت ورزشی منظم و مناسب برای پیشگیری از بروز دیابت و کنترل آن به تمام افراد توصیه میشود.
نکته جالب دیگری که در این زمینه وجود دارد، این است که افزایش کالری دریافتی در طول روز میتواند احتمال بروز دیابت را افزایش دهد و کسانی که مقدار زیادی کالری دریافت میکنند، بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر دیابت هستند. منبع دریافت کالری هم چندان تفاوتی ندارد و چه از طریق کربوهیدراتها و نشاستهها این کالری اضافه مصرف شود، چه از طریق چربیها و چه پروتئینها برای فرد دردسرساز خواهد شد؛ زیرا در بدن این افراد، ترکیباتی تولید میشود که میتواند به بروز اختلال در عملکرد انسولین منجر شود. به همین علت نباید تصور کنیم فقط کسانی که به مقدار زیاد، شیرینی و شکلات و نان و برنج مصرف میکنند در معرض خطر دیابت هستند و افرادی که از پروتئینها و چربیها استفاده کرده و مصرف کربوهیدرات را محدود میکنند، هیچ وقت به این بیماری مبتلا نخواهند شد؛ زیرا آنچه در بروز دیابت موثر است، میزان کالری دریافتی روزانه در رژیم غذایی است و نهفقط مصرف قندها و کربوهیدراتها.
البته این موضوع هم نشان نمیدهد تمام افراد چاق و کسانی که اضافهوزن دارند، حتما به دیابت مبتلا خواهند شد یا برعکس، کسانی که وزن مناسبی دارند یا حتی لاغر هستند، هیچوقت در معرض خطر دیابت هم قرار نمیگیرند. به عبارت دیگر، نوع مواد غذایی مصرفی و کیفیت غذاهایی که در رژیم روزانه استفاده میشود، در کنار برنامه و شیوه زندگی افراد میتواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند.
منبع: سلامت نیوز -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.