-
نویسندهنوشتهها
-
۳ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۲:۱۲ #76476e.aminiمشارکت کننده
شعار هفته سلامت امسال در خصوص جدی گرفتن فشار خون است، زیرا این بیماری هیچگونه علامت بالینی نداشته و تنها با چکاپ منظم شش ماهه وجود آن در افراد مشخص خواهد شد.
85 تا 90 درصد افراد به فشار خون اولیه مبتلا هستند که این نوع فشار خون رابطه مستقیمی با تغذیه افراد دارد.
50 تا 60 درصد افراد مبتلا به فشار خون اولیه به سدیم حساس بوده و با افزایش سدیم در بدن آنها فشار خون آنها نیز بالا میرود.
مصرف غذاهای کنسرو شده مانند کنسرو ماهی به علت وجود سدیم در آنها موجب افزایش فشار خون میشود.
غذاهای پرچرب، روغن نباتی جامد، سس مایونز و سسهای حاوی نمک، خیار شور، کنسرو ماهی، غذاهای کنسرو شده و پکینگ پودر شامل مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف این گونه مواد ابتلا به فشار خون را در افراد افزایش میدهد.
همچنین احشای گاو و گوسفند، برخی سبزیجات مانند اسفناج و برگ چغندر، فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر، آجیل و دانه های نمک سود، چیپس و ذرت نمکدار، پفک و بیسکویت شور حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و مصرف آنها را موجب افزایش فشار خون در افراد می شود.
مصرف کم عناصری همچون کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجب پیدایش فشار خون در افراد شده و به همین علت افراد باید جهت پیشگیری از ابتلا به فشار خون مصرف این عناصر را در برنامه غذایی خود افزایش دهند.
مصرف شیر و لبنیات را به شکل کم نمک به علت وجود مقادیر زیادی کلسیم و مصرف سبزیجات و میوهجات را به علت وجود پتاسیم در آنها مواد مناسبی برای کاهش فشار خون در افراد بیمار بیان کرد.
میوههایی همچون طالبی، موز، کشمش، خرما، زردآلو و سیبزمینی به شکل آبپز حاوی مقادیر بسیاری پتاسیم هستند که در زمینه کنترل فشار خون موثرند.
کاهش وزن، کنترل سدیم و محدود کردن مصرف کلسترول موجب کنترل بهتر فشار خون در افراد مبتلا می گردد.
همچنین محدود کردن مصرف کافئین، پرهیز از دخانیات و داشتن برنامه ورزشی منظم در کنار رژیم غذایی مناسب عامل موثری در کنترل فشار خون است.
خلاصه آنکه محدود کردن مصرف نانهای پر نمک، افزایش مصرف سبزیجات و میوهها و همچنین افزایش فعالیت بدنی مناسب و مستمر به صورت 30 تا 45 دقیقه پیاده روی منظم در روز، می تواند فشار خون را در افراد کنترل و کاهش دهد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.