فست‌فودهای وقت گیر

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76602
    m.abolfathi
    مشارکت کننده

    اگه فکر کردید فست فود همون چیزی رو نمایندگی می‌کنه که اسمش می‌گه، خبر ناامید کننده اینه که فست‌فود اصلا غذای سریعی نیست. اگه می‌خواهید تو زمان و پول صرفه‌جویی کنید، فست‌فود حکم شعله‌ای رو داره که به خرمن صرفه‌جویی‌تون می‌افته.

    فرض بگیرید که الان گرسنه‌تون شده و فکر می‌کنید سریع‌ترین غذا یه همبرگر چاق و چله است که زود حاضر می‌شه. بله همبرگر به نسبت آبگوشت و قورمه سبزی زود آماده می‌شه ولی هیچ وقت زودتر از یه کباب تابه‌ای آماده خوردن نمی‌شه. لباس می‌پوشید و از خونه خارج می‌شید. مسیری رو پیاده یا سواره طی می‌کنید تا به یه ساندویچی برسید. فرض کنیم تا اینجای کار یه ربع وقت صرف کردید. سفارش غذا می‌دید و منتظر می‌مونید. غیر ممکنه تو کمتر از ۱۰ دقیقه یه ساندویچ گرم بهتون بدن. غذا رو می‌گیرید و اقلا ۱۰-۱۵ دقیقه هم صرف خوردن و حساب کتابش می‌شید. از ساندویچی بیرون می‌آیید و برمی‌گردید خونه. تا برسید خونه و لباساتون رو دربیارید چند دقیقه زمان صرف کردید؟ اگه به ساندویچی زنگ بزنید که غذاتون رو با پیک بفرستن زمان رفت می‌ره به حساب آقای پیکی و فقط از زمان برگشت شما کم می‌شه.

    تو این مدت با پول خیلی کمتری می‌تونستید ده‌ها غذای سالم‌تر و خوشمزه‌تر از هر فست‌فودی درست کنید. از نیمرو و انواع و اقسام املت‌ها هم که بگذریم، خوردن یه لقمه نون و پنیر و چای شیرین به خوردن وقت‌گیر و پول‌گیر هزار تا فست‌فود می‌ارزه. بگذریم از اینکه این غذاها تهدیدی برای سلامت بدن و تناسب اندام هم هستن.

    لطفا قانع شید، چون دیگه هر چی دلیل به ذهنم می‎رسید نوشتم تا بگم فست‌فود هیچ رقمه غذای سریعی نیست و حقشه که از لیست غذاها‌مون حذف‌ش کنیم.

    #100325
    madjd
    مدیرکل

    واقعا فکر میکنید مردم فست فود را به خاطر سریع آماده شدنش میخورن؟!

    #100326
    madjd
    مدیرکل

    چرا فست فود نخوریم؟
    برای حفظ و نگهداری دراز ‌مدت غذاهای حاضری و خوش‌طعم كردن آنها، از افزودنی‌های متعددی استفاده می ‌شود. این افزودنی‌ها به همراه دیگر فرآیندهایی كه روی غذا انجام می‌ شود، موجب از دست رفتن بخش زیادی از ارزش غذایی فست ‌فود می شود. از طرف دیگر، كارشناسان معتقدند كه گسترش فست‌ فود یعنی گسترش چاقی. چاقی هم یعنی افزایش بیماری‌های قلبی‌-عروقی، دیابت،‌ ‌سرطان روده، سرطان معده،‌ ‌سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و … .
    چندی پیش محققان آمریكایی هشدار دادند كه سكونت در نزدیكی رستوران‌های فست فود برابر است با كوتاهی عمر. این محققان كه پژوهش خود را در شهر شیكاگو متمركز كرده بودند، پس از انجام یك سری مطالعات روی شیوه ی تغذیه ی مردم این شهر‌ ‌دریافتند، شهروندانی كه در نزدیكی رستوران‌های فست‌ ‌فود زندگی می ‌كنند و كمتر به خواربار فروشی‌ها و سوپر ماركت‌های حاوی مواد غذایی متنوع دسترسی دارند، عمرشان كوتاه‌تر می ‌شود و اغلب دچار مرگ‌ ‌زود هنگام می‌ گردند. این گزارش نشان داد كه این افراد بیشتر در اثر ابتلاء به بیماری‌هایی چون دیابت، سرطان و‌ ‌بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می ‌دهند. افرادی كه در نزدیكی این قبیل رستوران‌ها‌ ‌زندگی می‌ كنند، بیشتر از دیگران با مشكل چاقی، اضافه وزن و افزایش فشار خون مواجه هستند.
    به عبارت دیگر، هر چه تنوع غذایی افراد یك جامعه كمتر شود، دسترسی به مواد غذایی گوناگون مورد نیاز بدن هم كمتر می ‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن و نیز مرگ ‌و‌ میر زودرس در میان مردم آن جامعه به دلیل داشتن رژیم غذایی نامطلوب، افزایش پیدا می‌ كند.
    منبع:تبیان

    #100327
    madjd
    مدیرکل

    نکت منفی فست فود:
    1) بیشتر غذاهای حاضر در منوی این رستوران‌ها از نظر محتوای كالری، چربی، قند و نمك بسیار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتی است. به عبارت دیگر، اكثر این غذاها برای سلامت انسان مضر است، او را چاق می ‌كند، و شانس ابتلاء به دیابت و حمله قلبی را به شدت افزایش می ‌دهد.
    2) بیشتر غذاهایی كه در این رستوران‌ها عرضه می ‌شود، به شكل سرخ ‌شده است و بدتر از آن، اینكه برای سرخ ‌كردن این غذاها از روغن‌های نباتی جامد استفاده می ‌كنند. درصد اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این روغن‌ها بالاست. كارشناسان به اسیدهای چرب ترانس می‌ گویند چربی قاتل (Killer Fat). این چربی، همان چربی‌ای است كه در دیواره ی سرخرگ‌ها رسوب كرده و آنها را مسدود می ‌كند.
    3) وعده‌های غذایی فست‌ فود از نظر اندازه می ‌تواند بسیار بزرگ ‌تر از یك وعده ی غذای خانگی باشد. به علاوه، انرژی موجود در آن، بسیار بیشتر از یك وعده غذای خانگی در همان حجم است.
    4) نوع تبلیغات و بازاریابی آنها فریبنده است و كودكان را دچار عادات غذایی ناسالم می ‌كند. استفاده ی زیاد از طعم‌ دهنده‌ها، روغن‌های اشباع، مواد قندی و نمك، طعم خوشمزه‌ای به این نوع غذاها می ‌دهد و ذائقه ی بچه‌ها و حتی بزرگسالان را گمراه می كند و آنها را به سمت مصرف هر چه بیشتر سوق می ‌دهد.
    5) گسترش فست ‌فود، فراگیری و تنوع غذاهای بومی را كم می‌ كند. به عبارت دیگر، باعث می ‌شود افراد غذاهای سنتی خودشان را فراموش كنند. غذاهای سنتی بخشی از فرهنگ یك ملت است.
    6) مصرف گسترده ی فست ‌فود سبب می ‌شود، میزها و سفره‌های غذا در خانواده‌ها به فراموشی سپرده شود و فرصت دور هم جمع‌‌ شدن از خانواده‌ها گرفته ‌شود.
    7) در بسیاری از رستوران‌های فست فود با توجه به ازدحام مشتری و تعدد سفارش‌ها، نظافت به شكل تمام و كمال رعایت نمی ‌شود.
    بررسی 1000 شعبه از 10 تا از بهترین رستوران‌های زنجیره‌ای فست‌ فود در 38 ایالت آمریكا نشان داد كه تنها تعداد كمی از آنها نظافت را در حد مطلوب رعایت می‌كنند. در بیش از 60 درصد این رستوران‌ها، كاركنان پیش از آغاز به كار، دست‌های خود را نمی شستند و از دستكش استفاده نمی‌ كردند.
    منبع:تبیان

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.