فروکتوز قندی است که از طریق مصرف عسل ، میوه و افزودن شیرین کننده ها به رژیم غذایی دریافت می گردد. این در حالیست که مصرف بیش از حد فروکتوز عوارضی را به دنبال دارد.
یک مطالعه جدید در ژورنال JASNدر سال 2010 به چاپ رسید. این مطالعه بررسی نمود که مصرف فرکتوز و شیرین کننده های حاوی فروکتوز تا چه حد در افزایش فشار خون و دیابت و چاقی و نارسایی مزمن کلیوی تاثیر نامطلوب دارد و آمار چشم گیری از مضرات فروکتوز را ارائه نمود.
شواهد نشانگر ارتباط مستقیم افزایش مصرف فروکتوز و افزایش احتمال ابتلا به سندرم متابولیک می باشند و همچنین در این بررسی شواهد حاکی از آنند که دریافت بیش از حد فروکتوز ممکن است در پرفشاری خون و بیماری های کلیوی نیز نقش داشته باشد. مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد شکر و ترکیبات حاوی فروکتوز بالا (مثل شربت ذرت) آثار نامطلوبی بر سلامت سیستم قلبی-عروقی و کلیه ها دارد. از طرفی پزشکان ممکن است وقتی که برای بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی یک رژیم کم پروتئین را تجویز می نمایند از این امر مهم غفلت نمایند، در حالیکه باید محدودیت مصرف فروکتوز را علاوه بر رعایت رژیم کم پروتئین به این بیماران توصیه نمود.