[align=justify]فزایش تعداد گلبولهای قرمز در واحد حجم را غلظت خون میگویند. چنانچه هموگلوبین در مردان بالاتر از 18 و در زنان فراتر از 16 گرم در دسیلیتر باشد غلظت خون گفته میشود. این وضعیت میتواند به صورت اولیه و ناشی از بیماری پلی سیتمی باشد و یا ثانویه به مشکلاتی مانند کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بیماریهای ریوی، ارتفاع بالا، شانتهای داخلی قلبی، اختلالات مربوط به هموگلوبین، کشیدن سیگار، افزایش تولید اریتروپویتین و تومورها باشد. افزایش غلظت خون در بدن سبب کند شدن حرکت خون در قلب و رگها میشود که با گرفتگی اندامهایی نظیر دست و پا موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد.
ذاهای مفید برای رقیق شدن خون
آلبالو، آب لیموی ترش و موز سبب صاف شدن خون میشوند. به طور کلی میوهها و سبزیها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته میشود) و افزایش فشار خون دارند.
افراد گیاهخوار خون رقیقتری دارند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کردهاند، بلکه دارای خون رقیقتر و فشار خون و فیبرینوژن پایینتری نسبت به افراد همسن و سال خون هستند.
برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربیهای حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کمتر مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوهی فراوان استفاده کنید.[/align]