در تهیه شیرخشک باید غلظت مورد نیاز رعایت شود.
به دلیل خواص موجود در شیر مادر، بهتر است شیرخشک تنها در صورت لزوم و در مواقع ضروری جایگزین شود.
در مواردی که نوزادی مادرش را از دست داده و یا مادری که به دلائل پزشکی مانند شیمی درمانی قادر به شیردهی نیست شیرخشک جایگزین شیر مادر میشود.
کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند به کرات دچار بیماریهایی مانند اسهال، عفونتهای تنفسی و سوء تغذیه می شوند.
غلظت بیش از اندازه شیرخشک به کلیهها آسیب رسانده و غلظت کم آن باعث میشود تا کودک وزنگیری لازم را نداشته باشد و همین امر منجر به بروز بیماری در کودک میشود.
پس از هر بار مصرف شیرخشک توسط کودک، شیشه شیر باید با آب جوش جوشانده شود تا از آلودگی پاک شود. آلودگی شیشه شیر کودک موجب بروز عوارض گوارشی مانند اسهال میشود.
استفاده بیش از حد از شیشه شیر و پستانک دندانهای کودک را از حالت طبیعی خارج میکند.