رژيم غذايي کم چرب موجب ميشود تا افراد چاق علاوه بر اينکه کاهش وزن پيدا کنند، خلق و خوي بهتري هم پيدا کنند
طی یک مطالعه 106 فرد دچار اضافه وزن و چاق که به طور متوسط 50 سال سن داشتند تحت دو رژيم غذايي کم کالری ( کم کربوهيدرات و پرچرب و يا پرکربوهيدرات و کم چرب) به مدت يک سال قرار داشتند. رژيم غذايي در هر دو گروه 1400 تا 1600 کالری بود. يک سال بعد،کاهش وزن در هر دو گروه تقريبا مشابه و 13 کيلوگرم بود. بعد از گذشت هشت هفته افرادي که رژيم غذايي پرکربوهيدارت و کم چرب را انتخاب کرده بودند بهبودي قابل توجهي در خلق و خو داشتند.
به گفته محققان کربوهيدرات در رژيم غذايي سبب افزايش غلظت سروتونين در مغز ميشود در عوض اضافه کردن چربي به رژيم غذايي ميتواند سبب کاهش غلظت اين ماده در خون شود. سروتونين يک ماده موثر در خلق و خو است .
با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت يکي از عوامل موثر در اختلالات رواني و استرس و منفينگري، تغذيه بد مخصوصا دريافت زياد چربيهاست.
هم چنین بررسيها اين نکته را تاييد ميکند که افزايش قدرت حافظه و سرعت عملکرد در افرادي که رژيم غذايي کم چرب و پرکربوهيدرات دارند بهتر از کساني خواهد بود که رژيم چرب و کم کربوهيدرات را انتخاب ميکنند
Archives of Internal Medicine,
2009; 169 (20): 1873