-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۶:۱۷ #76097m.abolfathiمشارکت کننده
شبی که قراره بخوابیم و فرداش عید باشه، از تو صدی نود خونهها بوی سبزیپلو و ماهی میاد. درست کردن این غذا خیلی آسونه. آسونترین روش تهیه این غذا اینه که به اندازه نفرات خونه چند پیمونه برنج بذارید، توش به نسبت هر پیمونه برنج یه پیمونه سبزی پلویی بریزید و مثل هر مخلوط پلوی دیگهای بپزید. ماهی رو هم که فرض میگیریم آقای ماهی فروش زحمت پاک کردنش رو براتون کشیدیده میندازید تو تابه و با روغن سرخش میکنید. از اون سادهتر هم که کنسرو ماهیه، هرچند یه ذره برای غذای اسپیشیال سنتی ضایع است. با همین دستور پخت فوری و بیحاشیه هم کارتون راه میافته. اما بذارید شب عیدی یه دستور درست درمون بهت بدم که آبروداری کنید.
اول بریم سراغ ماهی. انتخاب ماهی کار راحتی نیست. الان هم انقدر جا نداریم که بخواهیم ماهیشناسی کنیم. تو یه قاعده کلی ماهیهای جنوب کم تیغ هستن، ماهیای شمال تیغ بیشتری دارن و چربترن. حالا به فرض ماهی کپور خریدید که ماهی محبوب سرآشپز رنگی هم هست. ماهی رو ۱۰-۱۲ ساعت قبل از طبخ، تو این موادی که میگم بخوابونید: یه پیاز متوسط رو رنده کنید، دو تا لیموترش بزرگ رو خوب بشورید و با پوست و به شکل حلقههای نازک خرد کنید، زردچوبه، فلفل سیاه، دو حبه سیر خرد شده و زعفران آب کرده و نمک رو با تیکههای ماهی ورز بدید. اگه میخواهید ماهی رو درسته سرخ کنید، این مواد رو تو شکمش بریزید. حالا گوشتا و این مخلوط رو بریزید تو یه کیسه و هواش کیسه رو بگیرید و محکم گره بزنیدش. برای اینکه یخچال بو نگیره دو سه تا نایلون دیگه هم بردارید و ماهیا رو بذارید توش و گره بزنید. هر دو ساعت یه بار ماهی رو پشت و رو کنید که همه جای گوشتا طعم بگیره.
حالا بریم سراغ سبزی. اگه به آقای سبزی فروش بگید که بهتون سبزی پلویی بده خودش میدونه چی باید بهتون بده. ولی اگه میخواهید همه چیزو بدونید، این سبزی ترکیبی از تره، جعفری، شوید و گشنیزه. تو این فصل سیر تازه هم هست و بوته و برگای تازه سیر رو هم میتونید تو سبزی خرد کنید. سبزی رو پاک میکنید، میشورید و تو اندازه نسبتا درشت خرد میکنید.
برنج کته برای سبزی پلو بهتر از آبکشه. سبزی رو تو برنج بریزید. شخصا سبزی پلو پر سبزی رو بیشتر دوست دارم و برای اینکه بتونم گولههای سبزی رو تو بشقابم پیدا کنم، سبزی رو کمی دیرتر تو قابلمه میریزم. شما هم میتونید این کار رو بکنید و وقتی برنج آبش رو کشید سبزی رو اضافه کنید.
برای ماهی هم دو تا راه دارید. یا سرخش میکنید یا تو سینی فر یا مایکروویو میچینید و میذارید بپزه. اون ترکیب جادویی بوی خاص ماهی رو گرفته و اونو نرم و پوک کرده، ماهی زودتر میپزه و خوشمزه میشه.
ماهی رو با حرارت ملایم بپزید. اگه موفق بشید که نسوزونیدش دیگه هیچ اتفاق بدی برای این غذا نمیافته. سبزیپلو ماهی خیلی مقوی، سالم و خوشمزه است و با هر دستور و مدلی بپزید، همیشه غذای فوقالعادهای از آب درمیاد.۲۴ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۲:۴۶ #99546zghasemiمشارکت کنندهدر شب عید به نکات جالبی برای برگذاری مراسم نوروزی اشاره کردین
۱۹ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۲:۱۷ #99624m.abolfathiمشارکت کنندهممنون دوست عزیز
سال خوبی داشته باشی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.