اگر چه انتخاب غذا هاي سالم از مغازه سبزي فروشي يا سر سفره غذا تضمين کننده آن نيست که دچار سرطان نشويد ولي مي تواند به کاستن از خطر ابتلا کمک کند.
پژوهش ها نشان مي دهند که حدود 30 درصد سرطان ها به موضوع تغذيه، ازجمله چاقي مربوط مي شوند. براين اساس انجمن سرطان آمريکا توصيه مي کند:
– بيشتر از منابع گياهي استفاده کنيد: روزانه پنج بار يا بيشتر از ميوه جات يا سبزيجات استفاده نماييد. سعي کنيد ساير غذاهايتان از منابع گياهي باشد (مثل غلات تصفيه نشده، لوبيا، نخود و غيره). سبزيجات سبز يا زرد تيره، حبوبات، فراورده هاي سويا، سبزيجاتي مانند کلم، کرفس و هويج احتمالا به کاستن از خطر بروز سرطان هاي روده و معده کمک مي کند.
– مصرف چربي ها را محدود کنيد: با انتخاب غذاهاي کم چرب، به ويژه آنهايي که منشا حيواني دارند سبک تر و لاغرتر بمانيد. رژيم پر چرب خطر بروز سرطان هاي پروستات، روده بزرگ، راست روده و رحم را افزايش مي دهد.
– از مصرف الکل خودداري کنيد: خطر ابتلا به سرطان، ازجمله سرطان هاي دهان، مري و غيره با ميزان و طول مدت مصرف الکل رابطه مستقيم دارد. حتي مصرف معتدل نوشابه هاي الکلي مثلا دوبار در روز در مورد آقايان و يک بار در روز در مورد خانم ها، خطر بروز سرطان را افزايش مي دهد.