-
نویسندهنوشتهها
-
۲۹ بهمن، ۱۳۹۳ در ۱۲:۴۲ #87991
z.yari
مشارکت کنندهمصرف غذاهای کنسرو شده مانند کنسرو ماهی به علت وجود سدیم در آنها موجب افزایش فشار خون میشود.
فشار طبیعی خون را 120 روی 80 میلیمتر جیوه است و اگر فشار خون افراد به طور دائم از 120 میلیمتر جیوه بالاتر باشد، فرد مبتلا به بیماری فشار خون است.
فشار خون یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای کلیوی است.
ابتلا به فشار خون در افراد بالای 40 سال و افراد چاق شایعتر است، شرایط زندگی فرد، سن، شرایط بهداشتی و تغذیه از جمله فاکتورهایی هستند که در ابتلا به بیماری فشار خون موثرند.
85 تا 90 درصد افراد به فشار خون اولیه مبتلا هستند که این نوع فشار خون رابطه مستقیمی با تغذیه افراد دارد.
50 تا 60 درصد افراد مبتلا به فشار خون اولیه به سدیم حساس بوده و با افزایش سدیم در بدن آنها فشار خون آنها نیز بالا می رود.
40 درصد نمک از سدیم تشکیل شده است، مصرف تنها دو تا سه گرم نمک در روز برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه می شود.
غذاهای پرچرب، روغن نباتی جامد، سس مایونز و سسهای حاوی نمک، خیار شور، کنسرو ماهی، غذاهای کنسرو شده و پکینگ پودر شامل مقادیر زیاد سدیم است که مصرف این گونه مواد ابتلا به فشار خون را در افراد افزایش می دهد.
احشای گاو و گوسفند، برخی سبزیجات مانند اسفناج و برگ چغندر، فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر، آجیل و دانه های نمک سود، چیپس و ذرت نمک دار، پفک و بیسکویت شور نیز حاوی مقادیر زیادی سدیم بوده و مصرف آنها موجب افزایش فشار خون در افراد می شود.
مصرف کم عناصری همچون کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجب پیدایش فشار خون در افراد شده و به همین علت افراد باید جهت پیشگیری از ابتلا به فشار خون مصرف این عناصر را در برنامه غذایی خود افزایش دهند.
همچنین مصرف شیر و لبنیات به شکل کم نمک به علت وجود مقادیر زیادی کلسیم و مصرف سبزیجات و میوه جات را به علت وجود پتاسیم در آنها مواد مناسبی برای کاهش فشار خون در افراد بیمار است.
میوههایی همچون طالبی، موز، کشمش، خرما، زردآلود و سیب زمینی به شکل آب پز حاوی مقادیر بسیاری پتاسیم هستند که در زمینه کنترل فشار خون موثر هستند.
کاهش وزن، کنترل سدیم و محدود کردن مصرف کلسترول را موجب کنترل بهتر فشار خون در افراد مبتلا است.
محدود کردن مصرف کافئین، پرهیز از دخانیات و داشتن برنامه ورزشی منظم را در کنار رژیم غذایی مناسب عامل موثری در کنترل فشار خون است.
محدود کردن مصرف نانهای پر نمک، افزایش مصرف سبزیجات و میوهها و همچنین افزایش فعالیت بدنی مناسب و مستمر به صورت 30 تا 45 دقیقه پیاده روی منظم در روز، می تواند فشار خون را در افراد کنترل و کاهش دهد.
توصیه میشود افراد با زمینه خانوادگی ابتلا به این بیماری و افراد بالای 40 سال هر سه ماه یکبار و افراد عادی هر شش ماه یکبار فشار خون خود را کنترل کنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.