-
نویسندهنوشتهها
-
۱ مهر، ۱۳۹۳ در ۰۷:۴۱ #85790f.kashkalaniمشارکت کننده
دکتر نیلوفر ترکی، متخصص زنان و زایمان، گفت: به علت تغذیه غیر صحیح، عدم تخمکگذاری افزایش پیدا کرده و در زنان و دختران جوان شایعتر است.
وی درباره علت دردهای پیش از قاعدگی اظهار کرد: ابتلا به فیبروم رحمی (رشد بیش از حد بافت رحم زنان در سن بچه داری) و تنبلی تخمدان از جمله عوامل درد در دوران پیش از قاعدگی است.
این گونه بیماران معمولاً 10 روز تا دو هفته پیش از قاعدگی دچار ورم و درد در ناحیه پایین شکم میشوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: به این گونه بیماران توصیه میشود که در صورت ابتلا به چاقی، وزن خود را کاهش و تحرک خود را در صورت کم تحرکی افزایش دهند. علاوه بر آن در غذاهای خود کمتر از نمک و ادویه استفاده کنند. ترکیبات محرک مانند کاکائو را نیز مصرف نکنند و استعمال مواد دارای نیکوتین را کاهش دهند.
وی تاکید کرد: اگر این گونه اقدامات باعث کاهش درد رحم نشود معمولاً برای بیماران ترکیبات ویتامین E، و B1 یا B6 تجویز میشود البته داروهایی مانند «فمی کامفورت» نیز در تسکین درد تأثیر زیادی دارد.
این متخصص زنان و زایمان به زنانی که در دوران قاعدگی دچار خونریزی زیاد میشوند، توصیه کرد: اگر این زنان چاق هستند باید وزن خود را کاهش دهند. البته معمولاً انجام سونوگرافی برای آنان تجویز میشود تا تخمدان آنها از نظر وجود کیست معاینه شود البته فیبروم رحمی، بزرگی رحم و ضخامت سطح داخلی آن نیز میتواند علت خونریزی زیاد در دوران قاعدگی باشد.
وی افزود: وضعیت این بیماران معمولاً از نظر احتمال ابتلا به بیماریهای بدخیم زنان بررسی میشود و در صورت مبتلا نبودن آنان به این بیماریها برای این گروه از بیماران، پروژسترون تجویز میشود یا به آنان استفاده از قرص مفنامیک اسید همراه با قرص آهن توصیه میشود.
ترکی در پایان اظهار کرد: فیبروم رحمی درمان دارویی ندارد ولی مبتلایان به این بیماری باید هنگام قاعدگی مصرف گوشت قرمز را کاهش و سبزیجات را افزایش دهند علاوه بر آن تحرک بیشتری داشته باشند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.