محققان بر این باورند که برخی مواد غذایی خاصیت اعتیادآوری دارند و باعث میشوند فرد در دفعات متعدد، گرایش به مصرف این قبیل مواد را دارند: گاهی آنها از این امر هم آگاه هستند ولی قدرت لازم برای عدم مصرف آن را ندارند.
مواد قندی از جمله مواد غذایی اعتیادآور به شمار میرود. بسیاری از محصولات و کالاهای تبلیغاتی تحت عنوان «بدون چربی» یا «کم چربی» حاوی مقادیر بالای مواد قندی هستند.
این مواد در بدن به بافت چربی تبدیل شده و اضافه وزن و چاقی را برای مصرفکنندگان به همراه دارد. از سوی دیگر، مواد افزودنی و نگهدارنده مواد غذایی نیز از دیگر موادی هستند که به مرور چاقی را برای افراد به دنبال دارد.
کافئین از دیگر مواد اعتیادآوری است که در نوشیدنیهای صنعتی، گازدار و نوشابهها یافت میشود. با وجود اینکه نوشابهها فاقد کالری هستند، ترکیب کافئین و مادهای به نام «آسپارتام» باعث مرگ سلولهای مغزی میشود ولی پیش از مرگ، نوعی واکنش شیمیایی در مغز آغاز میشود که اشتها را تحریک میکند.
میگرن، مشکلات دید، آسیب مغزی، مشکلات تنفسی و مشکلات تمرکزی ارتباط مستقیمی با مواد مضر موجود در این نوشیدنیها دارند.
منبع: سلامت نیوز