زمان دقیق آغاز دوره ویار
سیده شاهد شعاری، جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی با بیان اینکه زمان دقیقی برای آغاز دوره ویار نمیتوان در نظر گرفت، گفت: « مدت این دوره که در انسانهای مختلف متفاوت است، معمولاً از ماه دوم حاملگی و هفته هفتم و هشتم آغاز و تا هفته چهاردهم و پانزدهم ادامه مییابد.»
« اما در عین حال مادرانی وجود دارند که تا پایان دوره بارداری ویار دارند. در برخی نیز ویار از بین میرود، اما مجدداً آغاز میشود. چرا که قانون خاصی برای آن وجود نداشته و بیشتر به هورمونهای حاملگی بستگی دارد.»
«به طور کلی در طول دوره ویار بهتر این است که مادر هرچه تمایل دارد مصرف کند و اطرافیان اصراری نکنند که وی از یک رژیم خاص پیروی کند. چرا که همین اصرار کردن بر مصرف مواد خاص توسط اطرافیان موجب افزایش ویار مادر باردار میشود. اما در این دوره معمولاً مصرف میوه، مصرف ماست و ماست و خیار خوب است. اگر مادر تمام توصیههای تغذیهای را به موقع به اجرا گذاشت اما ویار او افزایش پیدا کرد، اینجاست که از راهکارهای درمانی و دارویی استفاده میکنیم.»
غذاهای آبکی یا خشک، کدام یک مناسب دوره ویار هستند؟
«از آنجا که غذاهای آبکی سبب افزایش ویار میشود، رژیمهایی نظیر نان، بیسکویت، آجیل، خرما و هر ماده غذایی که خشک باشد توصیه میشود. اگر هم مادر قصد مصرف مایعات داشت، بهتر است از مایعات خنک نظیر آبمیوه استفاده کند.»
این کارشناس با اشاره به اینکه مصرف چای، سوپ و آش به هیچ عنوان برای مادر باردار توصیه نمیشود، خاطرنشان کرد: «البته به طور استثناء ممکن است که خانم باردار بگوید که قادر به تحمل آش است، اما به طور طبیعی در دوران ویار مصرف مواد خشک بهتر تحمل میشود.