-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ اسفند، ۱۳۹۳ در ۰۴:۴۱ #88177e.aminiمشارکت کننده
سبزیجات تازه :
دارای کالری پایین بوده و ضمن تقويت سيستم ايمني، حجیم و سیر کننده نيز ميباشند ومصرف زیاد آن در مقایسه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر موجب افزایش وزن ميشود. سبزیجات حاوی فیبر فراوان هستند و کارایی دستگاه گوارش را بهتر ميكنند و سوختوساز بدن را افزایش ميدهند. نعناع یکی از سبزیهایی است که مصرف آن در میان وعدههای غذایی و پیش غذاها ميتواند به کاهش اشتها و پیشگیری از تجمع چربیها کمک کند،چه بهتر که از این سبزی به صورت تازه استفاده کنید.
کاهو و کرفس:
سبزیجات خوشمزه و بسیار مفیدی هستند که در هر فصلی میتوانید آنها را تهیه کنید. این سبزیجات حاوی مقادیر بالای فیبر هستند و سبب افزایش متابولیسم در بدن ميشوند.این مواد غذایی به علت دارا بودن آب و فیبر بالا کم کالری ميباشند و دررژیم کاهش وزن بسیار مفیدند. به طوریکه کاهو حاوی 96 درصد و کرفس حاوی 95 درصد آب میباشد. کاهو و کرفس به علت داشتن فیبر فراوان اثر مطلوبی روی سلامت دستگاه گوارش دارند و از بروز یبوست نیز جلوگیری ميكنند. شما میتوانید از این سبزیجات در انواع سالادها استفاده نموده و آنها را قبل از وعدههای غذاییتان مصرف کنید و از طعم خوب آنها لذت ببرید. اين مواد سبب بالا رفتن قدرت هضم و جذب غذا و افزایش متابولیسم بدنتان خواهند شد.
ادویه جات:
ادویهها به دلیل داشتن قدرت چربی سوزی به لاغری کمک ميكنند و همچنین به دلیل ایجاد سیری باعث ميشوند که افراد کمتر غذا بخورند.ادویهها باعث هضم بهتر غذا شده و طعم آن را نیز دلچسبتر ميکنند.دارچین ضد اشتهاست و ميتواند میل شدید به مواد قندی و شیرین را کنترل کند، همچنین به تنظیم قندخون نیز کمک ميکند. حتما ميدانید که بالا بودن قندخون باعث انباشتگی قند به صورت چربی ميشود.
سیب :
پکتین ترکیبی است که در گیاهان مختلف وجود دارد و یک ماده لزج و ژلاتینی است که در مجاورت آب حجم آن افزایش ميیابد. در واقع این ماده نوعی قند(گلوسید) است که به میزان قایل توجهی در میوههای مختلف مانند سیب، انگور، کشمش و لیموترش وجود دارد.پکتین موجود در سیب از جذب چربی توسط سلولها جلوگیری میکند و همچنین جذب آب از مواد غذایی را افزایش داده و موجب دفع رسوبات چربی از بدن ميشود.باید بدانید که میزان فیبر در سیبهای تازه یا نارس بیشتر است. بهتر است قبل از صرف غذا یک عدد سیب میل کنید و سپس یک لیوان آب بنوشید. این فیبر حجم بیشتری از معده را اشغال کرده و سیری طولانی مدتی را ایجاد میکند، در واقع این فیبر جلوی اشتها را میگیرد.پکتین در تماس با آب به صورت یک ماده لزج و ژل مانند در ميآید که بخشي از چربیها و قندهای مصرف شده را به خود جذب کرده و سپس دفع میکند.
فلفل ها :
مواد غذایی حاوی فلفل جزو مواد غذایی چربی سوز به حساب ميآیند و سبب 33 درصد افزایش معنی دار در میزان متابولیسم در مقایسه با غذاهای بدون ادویه ميگردند.فلفل حاوی کپسایسین است که به بالا بردن متابولیسم کمک ميکند. کپسایسین یک ماده غذایی ترموژنیک است که علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانیاش باعث ميشود بدن برای 20 دقیقه پس از خوردن آن، کالری بیشتری بسوزاند.فلفل باعث افزایش سوختوساز در بدن ميشود و در حقیقت احساس داغی در فرد ایجاد ميکند، اما نباید امید داشت که بلافاصله یک روز بعد از مصرف آن چربیهایتان آب شود.
نوشیدنی ها:
خیلیها فکر ميكنند نوشیدنیهای اسیدی و ترش مثل آبغوره، آب کرفس و آب لیموو مرکبات، نوشیدنیهایی هستند که باعث لاغری و کاهش وزن ميشوند ولی این باور یک باور غلط است. این مواد ترش و اسیدی وقتی جذب بدن ميشوند، مقدار یون هیدروژن در خون را افزایش ميدهند.افزایش یون هیدروژن در خون باعث کاهش PH خون ميشود و بدن تلاش ميکند دوباره حالت اسیدی خون را به حالت تعادل بازگرداند، پس شروع میکند مقدار زیادی یون هیدروژن را همراه مقدار زیادی آب از بدن دفع کردن و به این ترتیب با دفع مقدار زیادی آب از کلیهها، وزن بدن به صورت موقت کاهش اندکی ميیابد. جالب است بدانید این کاهش دایمی نیست، چون آب بدن خیلی زود با مصرف نوشیدنیها جایگزین ميشود، پس این نوشیدنیها باعث لاغری نمیشوند.تمایل و قصد کاهش وزن به معنی گرسنگی و عذاب نیست.اگر شما درست غذا بخورید نه تنها وزن کم ميکنید بلکه سالم نيز خواهید بود.
منبع: سلامت نیوز
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.