عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81065
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]آشنایی با این عوامل از این نظر اهمیت دارد که داشتن چند مورد از عوامل زیر ممکن است احتمال بروز سرطان پستان را در فرد کمی افزایش دهد لذا لازم است در فواصل نزدیکتری به پزشک مراجعه داشته باشد. این عوامل به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

    1)عوامل خطر غیر قابل تغییر:
    1. جنس مونث: هر دو جنس در معرض ابتلا به این بیماری هستند ولی در زنان صد بار شایع تر از مردان است.
    2. سن بالا: با افزایش سن خطر بروز سرطان پستان افزایش می یابد.
    3. عوامل ژنتیکی: حدود 5 تا 10 درصد سرطانهای پستان ارثی هستند و بر اثر توارث ژن معیوب ایجاد می‌شوند.
    4. سابقه خانوادگی سرطان پستان در بستگان درجه اول یا دوم
    5. سابقه قبلی سرطان پستان، نژاد و قومیت: در نژادهای آفریقایی و سیاه پوستان با شیوع بالاتری این بیماری مشاهده شده است.
    6. سابقه بیماری های خوش خیم پستان مثل ضایعات پرولیفراتیو همراه با آتیپی
    7. سابقه کارسینوم لوبولر درجا
    8. بلوغ زودرس (قبل از 12 سالگی) و یائسگی دیررس (بعد از 55 سالگی)
    9. سابقه قبلی رادیوتراپی قفسه سینه: سابقه قبلی رادیاسیون مثل درمان لنفوم هوچکین و نان هوچکین، به خصوص در سنین جوانی

    2) عوامل خطر قابل تغییر:

    1. اولین زایمان فول ترم (رسیده) بعد از 30 سالگی
    2. مصرف قرص های ضد بارداری
    3. مصرف هورمون جایگزین بعد از یائسگی در حال حاضر تجویز این دارو ها با نظر گرفتن شرایط هر فرد و فواید و مضرات آن صورت می‌گیرد.
    4. شیردهی: اگر شیردهی مداوم تا 1.5 تا 2 سال ادامه یابد، در حد کمی باعث کاهش خطر بروز سرطان پستان می‌شود.
    5. مصرف الکل: در برخی مطالعات ارتباط مصرف آن را با بروز سرطان پستان نشان داده است.
    6. افزایش وزن یا چاقی بعد از یائسگی
    7. فعالیت بدنی: شواهد منتشر شده IARC (International Agency for Research on Cancer) نیز موید اثر کاهنده خطر فعالیت بدنی است. برخی مطالعات نشان داده اند که فقط چند ساعت فعالیت بدنی مناسب در هفته، می تواند خطر این سرطان را تا 30درصد کاهش دهد .
    8. رژیم های غذایی حاوی چربی بالا به عنوان عامل خطرساز و به عکس رژیم های حاوی میوه و سبزی زیاد به عنوان رژیم های محافظتی در برابر سرطان پستان معرفی شده اند. به نظر می رسد که یکی از مهمترین اثرات خطرساز این رژیم ها در افزایش چاقی باشد.

    اثر برخی عوامل خطر مانند ضد عرق ها، برخی ویتامین ها مانند گروهD، مصرف سیگار، مواد شیمیایی و آلوده کننده های محیط بخصوص اشعه های یونیزان و کار شبانه مورد اختلاف نظر است و نیاز به تحقیق بیشتر دارد.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.